ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Οικονόμου για το Πολυτεχνείο: Ο ελληνικός λαός δεν σηκώνει κανενός είδους ζυγό

Μήνυμα Οικονόμου για το Πολυτεχνείο: Ο ελληνικός λαός δεν σηκώνει κανενός είδους ζυγό
«Δίχως τουφέκι και σπαθί, με τον ήλιο στο μέτωπο, υπήρξατε ήρωες και ποιητές μαζί», σημειώνει στο μήνυμά του, δανειζόμενος τους στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Με στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου ήταν το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο μήνυμά του ο κ. Οικονόμου σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός «δεν σηκώνει κανενός είδους ζυγό» και καταλήγει με τους στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου: «Δίχως τουφέκι και σπαθί, με τον ήλιο στο μέτωπο, υπήρξατε ήρωες και ποιητές μαζί».

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Οικονόμου:

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνοψίζει τον αγώνα αντίστασης ενάντια στη Χούντα, αγώνα στον οποίο πρωτοστάτησε η νεολαία. Ο ελληνικός λαός, στη μακραίωνη ιστορία του, έχει αποδείξει ότι ο τράχηλός του δεν σηκώνει κανενός είδους ζυγό και ότι ποτέ δεν σταματά να μάχεται για την ελευθερία και τη Δημοκρατία. Δυο στίχοι του Νικηφόρου Βρεττάκου, όλη η ουσία: "Δίχως τουφέκι και σπαθί, με τον ήλιο στο μέτωπο, υπήρξατε ήρωες και ποιητές μαζί"».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ