ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Όργανο λεηλασίας οι παρακολουθήσεις για την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Όργανο λεηλασίας οι παρακολουθήσεις για την κυβέρνηση
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, «η ευθύνη του κόμματος είναι να γίνει το όχημα της λύτρωσης για την κοινωνία που υποφέρει». EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην εκτίμηση πως οι παρακολουθήσεις δεν ήταν αυτοσκοπός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά «όργανο λεηλασίας κι εργαλείο» κατέληξαν πολλοί από τους βουλευτές που πήραν το λόγο στη χθεσινή (Παρασκευή) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ως σκοπό, μάλιστα, όρισαν τη «λεηλασία των δημόσιων ταμείων, ακόμα κι αν η δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος πληγωθεί σοβαρώς».

Σε αυτό το πνεύμα, αρκετοί τόνισαν πως «τριάμισι χρόνια μετά βρισκόμαστε στον απόλυτο μαρασμό της δημοκρατίας και της ελληνικής κοινωνίας και πως υποκλοπές, ακρίβεια, ανισότητες είναι τα χαρακτηριστικά της χρονικής περιόδου που διανύουμε με υπογραφή Μητσοτάκη».

«Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα των μέσων που εφάρμοσε για να υλοποιήσει μια άθλια πολιτική που ικανοποιούσε τελικώς μόνο τον ίδιο. Ακόμα και υπουργούς του ή συνεργάτες του παρακολουθούσε. Δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν γι’ αυτά που έκανε. Ή, απλώς, είναι μοναχοφάης», σημείωσε χαρακτηριστικώς βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως προς το διά ταύτα και το από εδώ και πέρα, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως όποτε και να προκηρυχθούν οι εκλογές ο πολιτικός χρόνος δεν είναι μεγάλος κι όλα τρέχουν γρήγορα: «Οι προοδευτικές λύσεις για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη και την επιτάχυνση προς μια κατεύθυνση ισονομίας και κράτους δικαίου αποτελούν τον πυρήνα της ελπίδας για την ελληνική δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός θα αποτελέσει συνώνυμο πολιτικής σήψης, παρακμής και διαφθοράς. Θα είναι το παράδειγμα προς αποφυγή, όχι μόνο για το άμεσο μέλλον, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Ο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία θα αποτελέσει τον κορμό της διαφάνειας που θα έρθει με πολιτική αλλαγή. Απέναντι στα επικίνδυνα παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική».

Όπως είπε, εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, «η ευθύνη του κόμματος είναι να γίνει το όχημα της λύτρωσης για την κοινωνία που υποφέρει».

«Η κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα χρειαστεί πια να στήσει αυτί για να ακούσει το “φύγετε” στο καθεστώς της σήψης και της παρακμής», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ