ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου για Κιβωτό του Κόσμου: Δε γνώριζα τίποτα – Να γίνει έρευνα σε βάθος

Μιχαηλίδου για Κιβωτό του Κόσμου: Δε γνώριζα τίποτα – Να γίνει έρευνα σε βάθος
Απέδωσε την αύξηση των εισαγγελικών παραγγελιών για απομάκρυνση παιδιών από τις βιολογικές τους οικογένειες, στο ότι «έχει σπάσει λίγο ο φόβος» και «τα στόματα έχουν ανοίξει» INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Στη σημασία μιας υπεύθυνης, σοβαρής αλλά και γρήγορης έρευνας για τις καταγγελίες που αφορούν κακοποιήσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου», μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε γνώση η κυβέρνηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι μετά τα δημοσιεύματα επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και την Ελληνική Αστυνομία και εξέφρασε την αισιοδοξία της πως η υπόθεση θα φωτιστεί.

Η κ. Μιχαηλίδου τόνισε πως έχουν αυξηθεί πολύ οι εισαγγελικές παραγγελίες για απομάκρυνση παιδιών από τις βιολογικές τους οικογένειες και πρόσθεσε πως η εξέλιξη οφείλεται στο ότι «έχει σπάσει λίγο ο φόβος» και «τα στόματα έχουν ανοίξει».

«Ο κόσμος εμπιστεύεται το κράτος, εμπιστεύεται τις αρχές, ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει. Έχουμε γραμμές παιδικής προστασίας. Νομίζω ότι ανοίγουν τα στόματα, αλλά από τη μία αυτό είναι το αισιόδοξο, από την άλλη είναι αυτό που μας φοβίζει. Η μεγάλη μας αγωνία είναι ότι αν ανοίξουν και παραπάνω στόματα τι έχουμε να ακούσουμε», τόνισε η υφυπουργός.

Πρόσθεσε πως η πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης και καλύτερου ελέγχου των δομών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ