ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μπούμερανγκ για Μητσοτάκη η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

ΣΥΡΙΖΑ: Μπούμερανγκ για Μητσοτάκη η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής
Στην αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνουν με νόημα πως «η μεταστροφή στη ρητορική του Νίκου Ανδρουλάκη οδηγεί ακόμα και στον αυτοεξευτελισμό του» ΙΝΤΙΜΕ

Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εκτιμούν πως οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων έχουν ξεφύγει πλέον από τον έλεγχο του Μεγάρου Μαξίμου, με τις προεκτάσεις της ενδεχομένως να πηγαίνουν πίσω ακόμα και από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. 

«Γι’ αυτό», όπως σημειώνουν με νόημα στην Κουμουνδούρου, «έχει γυρίσει μπούμερανγκ στον πρωθυπουργό η επιχείρηση αντεκδίκησης και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο δύο υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου».

Ιδίως για τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος είναι σήμερα τομεάρχης Μεταφορών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζουν πως και μόνο το ότι παραπέμφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία για πλημμέλημα μαρτυρά και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες που παίχθηκαν στην πλάτη του.

Ούτε είναι τυχαίο, προσθέτουν, πως και οι δύο δίκες προσδιορίστηκαν για το φετινό φθινόπωρο, σε μια χρονική περίοδο δηλαδή που είναι εκ των πραγμάτων προεκλογική.

Όπως κι αν έχει, οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, οι οποίες συνδέουν πλέον ευθέως το Predator με την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις και υπουργών, καθιστούν ακόμα δυσχερέστερη την θέση Μητσοτάκη κι εντός του κόμματός του, όπως παρατηρούν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι καθόλου σίγουροι ότι η ΝΔ θα κατεβεί στις εκλογές με πρόεδρο τον σημερινό πρωθυπουργό, ιδίως αν οι αποκαλύψεις γίνουν συνταρακτικότερες.

Στην Κουμουνδούρου έτσι κι αλλιώς θα πολιορκούν την κυβέρνηση και για τις παρακολουθήσεις, αλλά και για την ακρίβεια, θεωρώντας αυτό το συνδυασμό θανατηφόρο για την εκλογική προοπτική του κυβερνώντος κόμματος.

Στο μεταξύ, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφεύγουν να σχολιάσουν και τη μεταστροφή στη ρητορική του Νίκου Ανδρουλάκη κυρίως ως προς τον κ. Μητσοτάκη, τον οποίο φαίνεται να διαφοροποιεί από το μηχανισμό του Μαξίμου και στην ουσία να τον αθωώνει, την ίδια ώρα που τον εξισώνει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Χωρίς να έχουν απαντήσεις γι’ αυτή την αλλαγή, σημειώνουν με νόημα πως οδηγεί ακόμα και στον αυτοεξευτελισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο οποίος υπήρξε κι ο ίδιος θύμα του Predator.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ