PACE-22: Ολοκληρώθηκε άσκηση της ΕΕ για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού
H Ευρωπαϊκή άσκηση PACE-22 (Parallel and Coordinated Exercise) με αντικείμενο την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 18/11/2022 όπως είχε προγραμματιστεί.
Τον συντονισμό της άσκησης σε εθνικό επίπεδο ανέλαβε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενώ μετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Προστασίας του Πολίτη, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Στόχος ήταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκρίνεται σε ενδεχόμενες κρίσεις υβριδικού χαρακτήρα, με εσωτερική και εξωτερική διάσταση.
Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου εκφράζει τις βαθύτατες ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση, συμμετοχή και υποστήριξή τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέδουσα: Ξεκίνησε η μεγάλη άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου – Οι επιδιώξεις της Αθήνας
Δέκα τραυματίες στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών
09:13
Άγιος Δημήτριος: Απολογούνται οι τρεις που κατηγούνται για υπόθαλψη του 20χρονου δολοφόνου
09:05
Με αντίμετρα προειδοποιεί η Κίνα την ΕΕ αν υιοθετηθεί σχέδιο για την προώθηση του «Made in Europe»
09:03
Πυροβολισμοί στη Θεσσαλονίκη: «Είχαμε οικονομικές διαφορές» - Τι κατέθεσε ο 28χρονος Τούρκος - Αναζητούνται οι δράστες
08:58