ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η ακρίβεια και οι κυβερνήσεις συνεργασίας

Δημοσκόπηση Alco: Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, η ακρίβεια και οι κυβερνήσεις συνεργασίας
Τι λένε οι πολίτες για την ακρίβεια και τα ελληνοτουρκικά σε δημοσκόπηση της Alco AP / Yorgos Karahalis

«Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας λένε οι πολίτες, ενώ προτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό, στο δεύτερο μέρος δημοσκόπησης της  Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διαφορά 7,3 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε την προτίμηση του 30% των πολιτών, ενώ ο «κανένας» ακολουθεί με ποσοστό 23%.

Τρίτος στις προτιμήσεις ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 8%.

Στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνητικά απάντησε το 35% των πολιτών, ενώ το 32% θεωρεί ότι θα επικρατούσε η ίδια κατάσταση.

Σχετικά με το αν θα προσφέρει σταθερότητα μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 47% απάντησε θετικά ενώ το 39% απάντησε πως χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το τι θα επηρεάσει περισσότερο τους αναποφάσιστους πριν από τις κάλπες, η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας κέρδισαν τη «μερίδα του λέοντος». Ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά, με το θέμα των παρακολουθήσεων και την υπόθεση Πάτση να είναι στις τελευταίες θέσεις.

Τέλος, το 48% των πολιτών που απάντησαν στη δημοσκόπηση ανέφερε πως το είσοδημά του αρκεί οριακά για την κάλυψη των αναγκών με το 30% να δηλώνει πως δεν είναι αρκετό και αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ