ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» Οικονόμου για μέτρα στήριξης των δανειοληπτών

«Παράθυρο» Οικονόμου για μέτρα στήριξης των δανειοληπτών
«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες με ένα διπλό σκοπό στους ανθρώπους που έχουν έντονο πρόβλημα χρέους» Intime News

Σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες βρίσκεται η κυβέρνηση για την υπόθεση των κόκκινων δανείων, τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τη στήριξη των δανειοληπτών.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τράπεζες με ένα διπλό σκοπό στους ανθρώπους που έχουν έντονο πρόβλημα χρέους, που έχουν κόκκινα δάνεια να αναληφθούν περαιτέρω πρωτοβουλίες από την πλευρά των τραπεζών, να αξιοποιήσουν σε απόλυτο βαθμό τις νομοθετικές δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να υποστηριχθούν οι συμπολίτες μας αυτοί και οι πιο ευάλωτοι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε ότι αφορά την απειλή συσσώρευσης ακόμη μεγαλύτερου ιδιωτικού χρέους εξαιτίας του δυσμενούς περιβάλλοντος σε ότι αφορά τα επιτόκια, η κυβέρνηση αναμένει από την πλευρά των τραπεζών πρωτοβουλίες σε κατευθύνσεις που και αυτές θα βοηθήσουν στην υποστήριξη των δανειοληπτών. Παρακολουθούμε το θέμα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις τράπεζες και ότι καλύτερο μπορεί να γίνει προκειμένου να υποστηριχθεί η ελληνική κοινωνία θα γίνει», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

«Ο Τσίπρας βαδίζει στο δρόμο της διάλυσης»

Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεκίνησε με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην δυτική Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της περιοχής, επισημαίνοντας πόσο σημαντική είναι η περιφερειακή ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές για την τακτική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, περιοδεύει στην επαρχία επικρίνοντας το έργο της κυβέρνησης και επιχειρώντας να προκαλέσει ανάσχεση του έργου και της όποιας προσπάθειας. «Ο πρωθυπουργός βαδίζει στο δρόμο της δημιουργίας ενώ ο κ. Τσίπρας στο δρόμο της διάλυσης», σημείωσε.

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σημείωσε πως αυξάνονται οι αποδοχές των γιατρών, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως στόχος είναι να αποφευχθεί η ασυνεννοησία μεταξύ εμπλεκόμενων φορέων κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Με τον τρόπο αυτό επιλύουμε χρόνιες δυσλειτουργίες», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για το καλάθι του νοικοκυριού θα προστεθούν προϊόντα για διαβητικούς και άτομα που έχουν άλλα χρόνια προβλήματα. Επίσης, όπως σημείωσε, εξετάζεται η δημιουργία και του εορταστικού καλαθιού, ενόψει Χριστουγέννων.

Όσον αφορά το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως βασικός στόχος της μεταβατικής διοίκησης θα πρέπει να είναι η προστασία των παιδιών και από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη και οικονομικοί εισαγγελείς να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση.

Μητσοτάκης: Αναζητούμε λύσεις για τη στήριξη των δανειοληπτών

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου σε τοπικά Μέσα της Αχαΐας.

«Επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σε ερώτηση σχετικά με τους πλειστηριασμούς.

Παράλληλα για τις πρόσφατες εικόνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε:«Η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς.

Για τον κ. Τσίπρα θα πω μόνο πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί και δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους.

Η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια αλλά κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αφήσει πίσω της πολτικές μνημονίων. Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του».

Πληροφορίες για νέο πρόγραμμα στήριξης

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα αφορά σε στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια που φέρουν ως εγγύηση την πρώτη κατοικία.

Οι νέες παρεμβάσεις αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις αρχές του 2023 και θα έχουν ως βασικό άξονα το πρόγραμμα «Γέφυρα», που εφαρμόστηκε στη διάρκεια της πανδημίας.

Το πρόγραμμα θα προβλέπει την επιδότηση των μηνιαίων δόσεων στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων εταιρειών, προκειμένου να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις, που καταγράφονται λόγω της ανόδου των επιτοκίων. Το νέο πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα καλύψει δάνεια αξίας από 6 έως 12 δισ. ευρώ.

Η κρατική επιδότηση θα αφορά:

- Όσους δανειολήπτες έχουν δάνειο με υποθήκη των πρώτη κατοικία

- Τα ενήμερα δάνεια και υπό προϋποθέσεις μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών

- Δανειολήπτες με στεγαστικό, καταναλωτικό ή επιχειρηματικό δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

- Συνήθως, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχουν λάβει επιχειρηματικά δάνεια με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία.

Ολόκληρη η εισήγηση του Γιάννη Οικονόμου

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στην Αχαΐα, επισκέφθηκε εργοτάξια των εκτελούμενων έργων και παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του σιδηροδρομικού άξονα Ροδοδάφνη-Ρίο, καθώς και στην παρουσίαση των έργων που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, ή των έργων που έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας. Πρόκειται για περισσότερα από 80 έργα, για τα οποία ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 3,8 δισ. ευρώ. Εντάσσονται όλα αυτά σε ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο, μελετημένο και κοστολογημένο σχέδιο, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις οι οποίες αναβαθμίζουν συνολικά την περιοχή, αναβαθμίζουν το εμπορικό λιμάνι, δημιουργούν σημαντικές οδικές και σιδηροδρομικές διασυνδέσεις της Πάτρας με την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και τις ξένες αγορές. Είναι έργα που γεφυρώνουν τις δράσεις του τοπικού Πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες. Ενώ, ταυτόχρονα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων με αναπλάσεις, με επενδύσεις στην υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι κομβική για την Ελλάδα, μια χώρα που αφέθηκε τα προηγούμενα χρόνια να εμφανίσει τεράστια ποσοστά συγκέντρωσης του πληθυσμού σε δυο μεγάλα αστικά κέντρα. Με δεδομένη την αστυφιλία και το δημογραφικό πρόβλημα, η ανάπτυξη των Περιφερειών είναι καθοριστική για τη διόρθωση, για τη βελτίωση παθογενειών του σύγχρονου ελληνικού Κράτους.

Ο Πρωθυπουργός, με σχέδιο, το οποία στηρίζεται σε τεχνογνωσία, αλλά κυρίως με ένα σαφές πλάνο εφαρμογής, επισκέπτεται την περιφερειακή Ελλάδα και χαράζει έναν οδικό χάρτη πραγματισμού, ανοίγοντας δρόμους ανάπτυξης προς το μέλλον. Την ίδια στιγμή ο κ. Τσίπρας περιοδεύει στην περιφέρεια αναλωνόμενος σε λόγια και αφελείς διαπιστώσεις, που σκοπό έχουν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω, στο κακό παρελθόν της, στη χώρα που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας, καθώς στην ουσία εισηγείται την ανάσχεση, την κατάργηση κρίσιμων δυνατοτήτων και πολιτικών που πέτυχε η Κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Ελλάδα μπορεί σήμερα με αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίζει τις έξωθεν απειλές χάριν και στις αμυντικές συμφωνίες που υπέγραψε με μεγάλες δυνάμεις, τις ίδιες συμφωνίες που ο κ. Τσίπρας απειλεί να καταργήσει. Ο Πρωθυπουργός, με τη διαπραγμάτευση την οποία έκανε, έχει κερδίσει για λογαριασμό της Ελλάδας τους περισσότερους πόρους κατά κεφαλήν στην Ευρώπη για το Ταμείο Ανάκαμψης. Η υλοποίηση του σχεδίου Ελλάδα 2.0, που εξελίσσεται απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος, θα έχει ως συνέπεια να έχουμε μία αύξηση του ΑΕΠ κατά 7% και τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων απασχόλησης μέχρι το 2026.

Αυτό το σχέδιο, αυτήν την πορεία ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται πως μπορεί να την σταματήσει. Φαντασιώνεται την ανάσχεση αυτή της πορείας με μια ακόμη νέα «περήφανη διαπραγμάτευση» του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης. Θέση που δεν δηλώνει μόνο άγνοια, αλλά καθίσταται και επικίνδυνη όταν διατυπώνεται δημοσίως καθώς θα είχε τεράστιο δημοσιονομικό κόστος για την Πατρίδα. Αναδεικνύεται περίτρανα και εδώ, και με αφορμή τις περιοδείες του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιφέρεια ότι ο Πρωθυπουργός βαδίζει στο δρόμο της δημιουργίας, ενώ ο κ. Τσίπρας στο δρόμο της διάλυσης.

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής -και αναμένεται να ψηφιστεί- το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνει ρυθμίσεις που εστιάζουν στην στήριξη 2,3 εκατ. ευάλωτων συμπολιτών μας με έκτακτο βοήθημα, περιλαμβάνει τον εξορθολογισμό ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών διατάξεων, την κατάργηση των διακρίσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων. Το νομοσχέδιο αυτό στο σύνολό του διορθώνει αδικίες του παρελθόντος, διασφαλίζει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αποδεικνύει τη βούληση της Κυβέρνησής μας να βρίσκεται κοντά στον κάθε πολίτη.

Η βούληση αυτή κινείται στην προτεραιότητα της πολιτικής μας, στην παραδοχή ότι η συνεχής προσπάθεια για την στήριξη των εργαζομένων, ιδιαίτερα μέσα στην παρούσα εξαιρετικά δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, είναι ο πιο ασφαλής δρόμος όχι μόνο για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους απέναντι στις δυσκολίες που βιώνουν, αλλά και για την ανάπτυξη της χώρας και για την υποστήριξη των νέων ανθρώπων.

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Δευτεροβάθμια περίθαλψη και μισθολογικές ρυθμίσεις για τους γιατρούς

Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Δευτεροβάθμια περίθαλψη και μισθολογικές ρυθμίσεις για τους γιατρούς. Με το νομοσχέδιο ανάμεσα στα άλλα:

-Αυξάνονται αναδρομικά οι αποδοχές των γιατρών σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Δ.Ε.Θ..

-Εισάγεται για πρώτη φορά προσαύξηση του νοσοκομειακού επιδόματος για τους γιατρούς που υπηρετούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς και για τους γιατρούς που ασκούνται για την απόκτηση της εξειδίκευσης της εντατικής θεραπείας.

-Θεσπίζεται επίσης επίδομα για τους γιατρούς που υπηρετούν σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και γι’ αυτούς που ασκούνται για την απόκτηση εξειδίκευσης επείγουσας ιατρικής.

-Επιπλέον αποκτά πάγιο χαρακτήρα το προβλεπόμενο επίδομα προς τους γιατρούς ειδικότητας αναισθησιολογίας, καθώς και σε αυτούς που ασκούνται για την απόκτησή της.

-Εκσυγχρονίζεται το νομικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς απασχόλησης των γιατρών στο Ε.Σ.Υ.. Αφενός μέσω της πρόβλεψης της δυνατότητας προκήρυξης θέσεων μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα καλύπτονται από γιατρούς που θα έχουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού επαγγέλματος. Αφετέρου με τη θέσπιση δυνατότητας για τους γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που υπηρετούν σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο ή να παρέχουν υπηρεσίες προς ιδιωτικές κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους κλάδο που σχετίζεται με την υγεία. Παράλληλα, για λόγους ίσης μεταχείρισης αίρεται η απαγόρευση που ίσχυε για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς που υπηρετούν στο Ε.Σ.Υ. ή αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας να παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές κλινικές.

Με το νομοσχέδιο αυτό τιμώνται έμπρακτα οι γιατροί που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία του πολίτη στο Ε.Σ.Υ και που μας κράτησαν όρθιους την περίοδο της πανδημίας. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται νέες δυνατότητες για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ., την αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, αλλά και την βελτίωση των απολαβών των γιατρών που δουλεύουν στο δημόσια Νοσοκομεία.

Η Κυβέρνηση έχει σχέδιο για να τιμήσει έμπρακτα τομείς κομβικής σημασίας για τη λειτουργία του Κράτους, επανορθώνοντας σιγά σιγά τις πληγές που δημιούργησε η μακρά περίοδος των μνημονίων.

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Δόθηκε χθες από το Υπουργείο Εσωτερικών σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την «Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα». Επιδιώκεται, για πρώτη φορά, η δημιουργία ενός ολιστικού συστήματος κυβερνησιμότητας, που στοχεύει αφενός να βάλει ένα τέλος στην ασυνεννοησία που κατά καιρούς έχει παρατηρηθεί -κυρίως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης- μεταξύ των διαφόρων εμπλεκομένων τομέων της Δημόσιας Διοίκησης. Και αυτό μέσω του καθορισμού με απόλυτη σαφήνεια αρχών, κριτηρίων και διαδικασιών για την κατανομή και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της διακυβέρνησης. Αφετέρου, αναμένεται να αποτελέσει τον συνδετικό μηχανισμό μεταξύ Επιτελικού Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για την υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης συστήνεται ένας μηχανισμός συντονισμού με συντονιστή τον Υπουργό Εσωτερικών. Παράλληλα, συγκροτείται το «Εθνικό Συμβούλιο Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης» που θα λειτουργεί ως γνωμοδοτικό όργανο.

Βασική αρχή της σωστής, της ορθολογικής, της αποτελεσματικής διακυβέρνησης είναι ο εντοπισμός λαθών και αδυναμιών, η μελέτη τους και η θεραπεία τους με τα κατάλληλα μέτρα. Δεν μένουμε αδρανείς και δεν αδιαφορούμε απέναντι σε αυτές τις διαχρονικές παθογένειες. Αντίθετα, μεριμνούμε και με τον τρόπο αυτό επιλύουμε χρόνιες δυσλειτουργίες.

«Καλάθι του νοικοκυριού»

Χθες, Τετάρτη, το «καλάθι του νοικοκυριού» μπήκε στην τέταρτη εβδομάδα λειτουργίας καταγράφοντας σημαντική επιτυχία. Με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν τα super market, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα, στα 167 (ποσοστό 20,5%) η τιμή είχε περαιτέρω μείωση για συνεχόμενη εβδομάδα, στα 589 (ποσοστό 72,1%) η τιμή παρέμεινε σταθερή και μόλις σε 60 προϊόντα (ποσοστό 7,3%) η τιμή αυξήθηκε ελαφρά.

Το συνολικό κόστος του «καλαθιού του νοικοκυριού» με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία είναι αισθητά μειωμένο στη συντριπτική πλειονότητα των super market με τη μεγαλύτερη μείωση να φτάνει στο ποσοστό -18,1%.

-Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η διεύρυνση του «καλαθιού» με περίπου 15 προϊόντα για διαβητικούς και γενικότερα για συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα υγείας και αναγκαστικά πρέπει να αγοράζουν και να προμηθεύονται συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ μελετάται και η δυνατότητα για εορταστικό καλάθι.

Σημαντικό, επίσης είναι το γεγονός ότι, πέρα από τις μειώσεις τιμών που παρατηρούμε στο «καλάθι του νοικοκυριού» δουλεύει αποτελεσματικότερα ο ανταγωνισμός και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα.

Ακύρωση του παράνομου τουρκολυβικού Μνημονίου ζητάει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ως εξαιρετικά σημαντική την έγκριση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής μας, κ. Κεφαλογιάννης -και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία έκθεσης για την πολιτική κατάσταση στη Λιβύη, στην οποία περιλαμβάνονται πολύ ξεκάθαρες θέσεις για την ακυρότητα του τουρκολιβυκού μνημονίου οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο Θάλασσα και μια σειρά από άλλα χρήσιμα στοιχεία, πολύ ευνοϊκά για τις εθνικές μας θέσεις. Ανάμεσα στα άλλα, η έκθεση αυτή καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να μην εφαρμόσουν καμία ρήτρα που περιλαμβάνεται στη μεταγενέστερη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που υπεγράφη στις 3 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, καθώς προβλέπει παράνομες, όπως λέει η έκθεση, δραστηριότητες γεώτρησης σε Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Υπογραμμίζει, παράλληλα, η έκθεση ότι για τη βελτίωση της ασφάλειας στη χώρα, πρέπει να αποσυρθούν όλοι οι μισθοφόροι, και οι ξένες δυνάμεις από το έδαφος της Λιβύης. Παρατηρούμε ότι η δουλειά που κάνουμε, η ελληνική διπλωματία, αλλά και οι Ευρωβουλευτές μας κινούνται μεθοδικά και αποτελεσματικά, προς όφελος των θέσεων της Πατρίδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ