ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έτοιμη για κάθε πρόκληση» η Αθήνα - Επεκτείνονται νοτιότερα οι έρευνες της Exxon

«Έτοιμη για κάθε πρόκληση» η Αθήνα - Επεκτείνονται νοτιότερα οι έρευνες της Exxon
Μήνυμα προς τον Τουρκία έστειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/VASSIL DONEV

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση έναντι των κυριαρχικών της δικαιωμάτων αλλά και έναντι του Διεθνούς Δικαίου, έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τόνισε πως όποιος φλερτάρει με τον αναθεωρητισμό, έχει απέναντί του το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.

«Νομίζω ότι θα είναι τριπλά και τετραπλά προβληματισμένος και σκεπτικός κανείς να επιχειρήσει μια τέτοιου είδους πρόκληση απέναντι στη χώρα, όχι μόνο γιατί γνωρίζει ότι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε, αλλά γιατί έχει συναντήσει την αντίθεση του συνόλου των συμμάχων των εταίρων των χωρών της περιοχής», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου.

Διευρύνονται οι έρευνες εντός του ορίου ελληνικής δικαιοδοσίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα περί επέκτασης των ερευνών για υδρογονάνθρακες που διεξάγει η ExxonMobil νοτιότερα αλλά και το ενδιαφέρον της αμερικανικής Chevron.
Εξήγησε ότι οι έρευνες διευρύνονται εντός του ορίου ελληνικής δικαιοδοσίας, στη βάση ενός άρτια μελετημένου πλαισίου και πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον της δεύτερης εταιρίας αναδεικνύει τη σημασία των ελληνικών κινήσεων στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Απαντάμε με τον ενδεδειγμένο τρόπο στις προκλήσεις

Για τα δημοσιεύματα πως η Τουρκία ετοιμάζεται για γεωτρήσεις με το σκάφος «Αμπντουλχαμίτ Χαν», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως η Αθήνα έχει αποδείξει πως πάντα απαντά στις προκλήσεις με τον ενδεδειγμένο τρόπο.
Πρόσθεσε ότι εδώ και τρία χρόνια η Τουρκία επιμένει στις απειλές, τη διαστρέβλωση και την παραχάραξη του διεθνούς δικαίου και πως η χώρα μας, πέρα από την αποδόμηση αυτών των επιχειρημάτων, δεν έχει ξεστρατίσει από την προσήλωσή της σε ότι αφορά την εξωτερική της πολιτική.
«Εμείς κοιτάμε πως δυναμώνουμε τις συμμαχίες μας, κοιτάμε πως δυναμώνουμε στο πεδίο, κοιτάμε πως τα επιχειρήματά μας διευρύνουν την επιρροή τους στο δυτικό κόσμο, αλλά και στις μεγάλες χώρες της περιοχής», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ