ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Να σπάσει η σιωπή, να στηρίξουμε τις δομές για κακοποιημένες γυναίκες

Τσίπρας: Να σπάσει η σιωπή, να στηρίξουμε τις δομές για κακοποιημένες γυναίκες
Τόσο οι εργαζόμενοι όσο κι ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην έκρηξη των κρουσμάτων, αφού μόνο τον τελευταίο χρόνο το 84% των περιστατικών που δέχθηκαν, αφορούσε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

Στο πλευρό των εργαζομένων και των γυναικών που βρίσκουν στήριξη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, «επισκέφθηκα το Κέντρο με στόχο να σας ενθαρρύνω, να σας συγχαρώ και να δεσμευθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να επεκταθούν αυτές οι δομές».

«Γυναικοκτονίες είχαμε πάντα, αλλά δεν είχαν αυτή την ένταση και δεν ήταν ορατές. Και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτήν την συνολική συνειδητοποίηση του προβλήματος, να την αξιοποιήσουμε σε δύο κατευθύνσεις. Να σπάσει η σιωπή, να υπάρξει το θάρρος στις γυναίκες να καταγγείλουν περιστατικά έμφυλης βίας και δεύτερον να φτιάξουμε δομές. Δομές συμβουλευτικές, ξενώνες φιλοξενίας. Γιατί άντε καταγγέλλεις. Πού πας μετά; Και κυρίως να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, αυτό είναι πιο δύσκολο,στην απονομή της δικαιοσύνης. Το μεγάλο θέμα στην χώρα μας κατά την άποψή μου είναι από τη μια ο κατακερματισμός στις υπηρεσίες συμβουλευτικές, φιλοξενίας, πρόληψης και από την άλλη είναι ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο κι ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην έκρηξη των κρουσμάτων, αφού μόνο τον τελευταίο χρόνο το 84% των περιστατικών που δέχθηκαν, αφορούσε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και στα γραφειοκρατικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε από την πλευρά του ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και για παρεμβάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας με κρατική ευθύνη, είτε κεντρικά είτε από τους δήμους, και επιπλέον «έχουμε να κάνουμε και πολύ δουλειά στο πεδίο και μέσα στην οικογένεια. Δηλαδή πρέπει να σπάσουμε και τις αιτίες που δημιουργούν την ενδοοικογενειακή βία».

Όπως εξήγησε, αυτό πρέπει να ξεκινήσει με τον τρόπο που διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας. «Όσοι έχουμε αγόρια κυρίως, αλλά όχι μόνο. Αν αυτό δεν σπάσει μέσα στην καθημερινότητά μας, στην ζωή μας, μέσα στο σχολείο δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει περισσότερο θάρρος», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Έχει αναδειχθεί ως πρόβλημα, κάτι το οποίο κρυβόταν κάτω από το χαλί στις οικογένειες μέσα, στην κοινωνία μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ