ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου της μήτρας και παχέος εντέρου

Πλεύρης: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου της μήτρας και παχέος εντέρου
Το Πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου αφορά 3.840.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους από τον επόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τον επόμενο μήνα, θα ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) οι δικαιούχοι για τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο.

Όπως ανφέρει σε ρεπορτάζ η ΕΡΤ, τα προγράμματα αυτά διαφέρουν κατά πολύ από τον ατομικό προληπτικό έλεγχο, αφού παρέχουν πληθυσμιακά δεδομένα ώστε να βελτιωθούν οι δείκτες υγείας στη χώρα.

Για την έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, δικαιούχοι για τεστ ΠΑΠ, είναι 2,5 εκατ. γυναίκες ηλικίας από 21 έως 65 ετών.

Τέλος, το Πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου αφορά 3.840.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών, ενώ μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια μέσω των προγραμμάτων αυτών θα έχουμε μια πλήρη εικόνα για τα χρόνια νοσήματα στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ