Θεοδωρικάκος: Άλλη μια κατάληψη απελευθερώθηκε – Συνεχίζουμε για την ασφάλεια των πολιτών
Στην εκκένωση κατάληψης στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε σε tweet του το πρωί της Δευτέρας 28/11 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ» αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος.
Και συνεχίζει:
«Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών!».
Η σχετική επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε στις 6:00πμ της Δευτέρας σε κτήριο επί της οδού Σιατίστης (με Φιλίππου).
Στο εν λόγω κτήριο, γνωστό ως κατάληψη Mundo Nuevo, παρέμεναν εδώ και επτά χρόνια ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι Αρχές προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λάρισα: Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης – Οκτώ συλλήψεις
Πτώση φοιτητή στο ΑΠΘ: Κατάληψη στη Νομική Σχολή μετά από το ατύχημα
Τουρισμός για όλους 2026-2027: Τελευταία ευκαιρία για αίτηση- Τα κριτήρια, τα ποσά και οι εξαιρέσεις
08:52
Πέθανε η σύζυγος του Χένρι Κίσινγκερ, Νάνσι, σε ηλικία 92 ετών
08:44
Αρτοποιός: 110 drones σε 24ωρη επιτήρηση για κίνδυνο φωτιάς - 308 συλλήψεις από τις αρχές του 2026
08:35
Επιστήμονες αναζητούσαν χαμένο πλοίο στην Ανταρκτική και ανακάλυψαν μια άγνωστη «πόλη ψαριών»
08:28