ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Καρόλου στο Ουίνδσορ: Στην ατζέντα το Τατόι

Συνάντηση Μητσοτάκη - Καρόλου στο Ουίνδσορ: Στην ατζέντα το Τατόι
Ο βασιλιάς Κάρολος με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε παλαιότερη συνάντησή τους. Eurokinissi

Συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που θα έχουν μέσα σε έναν χρόνο, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο Κυριάκος Μητσοτάκης και Κάρολος είχαν συναντηθεί στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία έπειτα από πρόσκληση που είχε κάνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Η συνάντησή τους είχε επικεντρωθεί στα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου, για την οποία ο Κάρολος έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον. Το ζήτημα αναμένεται και σήμερα να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics Kevin Featherstone για μια συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE.

O Kυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές, την θέση της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και μια «δύσκολη» περιοχή, αλλά και για το πρόγραμμα του ενόψει τις διεκδίκησης της νέας κυβερνητικής θητείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ