ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμα τα ψηφοδέλτια - Ο σχεδιασμός του κόμματος για το επόμενο διάστημα

ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμα τα ψηφοδέλτια - Ο σχεδιασμός του κόμματος για το επόμενο διάστημα
Είναι επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να «πριμοδοτήσει» ενόψει εκλογών τα πιο ολιγομελή Εκτελεστικό Γραφείο και Πολιτικό Σχεδιασμό σε σχέση με την πιο πολυμελή Πολιτική Γραμματεία, η οποία συνεδρίασε τελευταία φορά πριν ένα και παραπάνω μήνα (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Έτοιμα είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία», διαβεβαιώνουν το CNN Greece συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη χθεσινή (Δευτέρα 28/11) κοινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού.

Ο χρόνος ανακοίνωσής τους προφανώς θα εξαρτηθεί κι από το χρόνο προκήρυξης των εκλογών, ωστόσο στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν σκοπεύουν να καθυστερήσουν την κοινοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των υποψηφίων τους πέρα από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όσον φορά, εξάλλου, κάποιες προσωπικές επιλογές του κ. Τσίπρα ή «τρανταχτά» ονόματα που θα «αποδεικνύουν» τη διεύρυνση του κόμματος προς το προοδευτικό κέντρο, θα ανακοινωθούν άμα τη ενάρξει της προεκλογικής περιόδου για να μην «καεί» νωρίτερα η δυναμική τους.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί η επιλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ να «πριμοδοτήσει» ενόψει εκλογών τα πιο ολιγομελή Εκτελεστικό Γραφείο και Πολιτικό Σχεδιασμό σε σχέση με την πιο πολυμελή Πολιτική Γραμματεία, η οποία συνεδρίασε τελευταία φορά πριν ένα και παραπάνω μήνα.

Στον Πολιτικό Σχεδιασμό έτσι κι αλλιώς συμμετέχουν πολιτικοί που καλύπτουν το σύνολο των τάσεων του κόμματος- Νίκος Παππάς εκ μέρους των προεδρικών της Κίνησης Μελών, Γιάννης Ραγκούσης από τους πασοκογενείς, Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Ομπρέλα και Νίκος Μπίστης από τη Γέφυρα.

Αναφορικώς με τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν πως η ίδια η συσχέτιση από την πλειοψηφία των ιδιωτών που κλήθηκαν και είναι πλέον δεδομένη η διασύνδεσή τους με το λογισμικό Predator με την ΕΥΠ αποτελεί την καλύτερη ομολογία εκ μέρους της κυβερνητικής πλευράς ότι ΕΥΠ και Predator ήταν σε ένα κοινό κέντρο παρακολουθήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νέα επίκαιρη ερώτηση, η πέμπτη κατά σειρά, που κατάθεσε ο κ. Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στο να πάνε στην Επιτροπή Θεσμών οι Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν, με τελικό στόχο να αποκαλυφθούν τα πάντα πριν τις εκλογές «ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν σε ομαλό πολιτικό κλίμα», όπως σημειώνουν με νόημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ