ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, πρόσωπο – έκπληξη ο νέος εκπρόσωπος

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, πρόσωπο – έκπληξη ο νέος εκπρόσωπος
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στο να ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το στήσιμο των καλπών, που ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί να είναι ακόμα και τον Ιανουάριο λόγω της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 15.00, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να καθορίσει τη στρατηγική και τακτική του κόμματος για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, αλλά και για να οριστικοποιηθούν τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα επιμείνει στο να ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για το στήσιμο των καλπών, που ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί να είναι ακόμα και τον Ιανουάριο λόγω της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης.

Κι αυτό γιατί, πέρα από όλα τα άλλα, θεωρεί πως η ανακοίνωση της εκλογικής ημερομηνίας θα βοηθήσει και στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, καθώς και στον τονισμό των εκλογικών διλημμάτων που θα συνδράμουν και στη δημοσκοπική ενίσχυση του κόμματός του, η οποία έχει κι αυτή τη σημασία της.

Στην κριτική, εξάλλου, που ασκείται για το ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα τα νέα πρόσωπα με τα οποία φιλοδοξεί να κυβερνήσει το κόμμα, στην Κουμουνδούρου απαντούν σε όσους την ασκούν να κάνουν λίγη υπομονή και θα δουν τα περισσότερα μέχρι το αργότερο σε ένα μήνα και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η αρχή, μάλιστα, αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα με την ανακοίνωση νέου εκπροσώπου Τύπου στη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για πρόσωπο - έκπληξη.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την Πέμπτη τις περιοδείες του στη Μακεδονία, με επόμενο σταθμό, μετά τις Σέρρες και την Πέλλα, το Κιλκίς.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, θα βρεθεί στη Φλώρινα, η οποία πλήττεται ιδιαιτέρως από την απολιγνιτοποίηση, και την Τρίτη στην Καστοριά.

Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εντοπίσει εδώ και καιρό πως η Βόρειος Ελλάδα γενικότερα αποτελεί αχίλλειο πτέρνα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη- και λόγω της κυβίστησής της, όπως το διατυπώνουν, για τη Συμφωνία των Πρεσπών- κι επιχειρούν να καρπωθούν οι ίδιοι τα οφέλη από τη μετακίνηση των ψηφοφόρων κι όχι η Ελληνική Λύση ή κάποιο άλλο κόμμα της ακροδεξιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ