ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Μητσοτάκης

Τσίπρας: Παράγοντας πολιτικής αστάθειας ο Μητσοτάκης
«Η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στο εναλλακτικό μας σχέδιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

«Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα παραμείνουν αδικία κι ανισότητες ή θα επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάφερε χαρακτηριστικά πως δεν ξέρει αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξέρει όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να εγκρίνουν το βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ, όπως και το προεκλογικό πρόγραμμα.

«Η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημοσίου πλούτου με δισεκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, αναδύουν τέτοια δυσοσμία που κανείς δεν μπορεί να την αντέξει. Δεν ξέρω, συνεπώς, και προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσοσμία, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούμε να γνωρίζουμε και με βάση αυτά να οργανώσουμε την τακτική μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος εξειδίκευσε πως η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας ασφυκτιά: «Η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα. Κι αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεύτερον, η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια. Το καταλαβαίνει αυτό όποιος περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά, στους χώρους δουλειάς. Τρίτον, οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν στο κράτος δικαίου και στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, κάνουν λάθος. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η επιρροή τους στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ με την απροσδόκητη συμμετοχή νέων ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν για να προστατεύσουν το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα και τη δημοκρατία».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία με ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που θα βελτιώσει την καθημερινότητα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας: «Η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στο εναλλακτικό μας σχέδιο. Απέναντι στην άδικη πολιτική Μητσοτάκη υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πολιτική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία κι όχι απλώς μια καλύτερη διαχείριση της κατάστασης. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τους αδύναμους και τα μεσαία στρώματα προς τους λίγους και ισχυρούς. Με την αισχροκέρδεια που δεν είναι καθόλου εισαγόμενη, αλλά γέννημα θρέμμα Μητσοτάκη. Με την απουσία ελέγχων, με τους υψηλούς έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα, με την ανοχή στα υπερκέρδη και τα ουρανοκατέβατα κέρδη σε ενέργεια και καύσιμα, πλέον και στις τράπεζες. Κάθε μία τράπεζα έχει ένα δισ. ευρώ υπερκέρδη τον τελευταίο χρόνο από τα επιτόκια χορήγησης που αυξάνονται συνεχώς, ενώ τα επιτόκια στις καταθέσεις παραμένουν χαμηλά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ