ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Δένδια κατά του αναθεωρητισμού από την Πολωνία

Μήνυμα Δένδια κατά του αναθεωρητισμού από την Πολωνία
Στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας των κρατών επέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ ΑΠΕ / ΜΠΕ

Μήνυμα σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών και κατά του αναθεωρητισμού, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την Πολωνία, όπου συμμετείχε στην 29η Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

«Κοινή γραμμή όλων των τοποθετήσεών μου, τόσο στην Υπουργική Σύνοδο, όσο και στις διμερείς επαφές, ήταν οι πάγιες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων ανεξαρτήτως των κρατών, και, κυρίως, η καταδίκη κάθε αναθεωρητισμού από οπουδήποτε και αν προέρχεται», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με τις εργασίες τις συνόδου, ανέφερε ότι οι υπουργοί εξέτασαν το περιβάλλον ασφάλειας, τόσο σε Ευρω-Ατλαντικό πλαίσιο, όσο και σε Ευρω-Ασιατικό πλαίσιο. «Αυτό, άλλωστε, είναι το καθοριστικό, το διαφοροποιό στοιχείο αυτού του Οργανισμού», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στο περιθώριο της συνόδου, είχε τέσσερις διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και δύο χωρών της Κεντρικής Ασίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν. Ειδικά για το Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν, ο κ. Δένδιας τόνισε πως πρόκειται για χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερα συχνές επαφές, «παρότι μας συνδέει μαζί τους η μακρά παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ