ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη
Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ θετική ψήφο έδωσαν 156 βουλευτές, ενώ 141 καταψήφισαν επί της αρχής EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ «πέρασε» την Παρασκευή (02/12) από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ θετική ψήφο έδωσαν 156 βουλευτές, ενώ 141 καταψήφισαν επί της αρχής αλλά και τα άρθρα 7 και 10 που αφορούν στη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Στο «παρά πέντε» λήξης της συνεδρίασης αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσε και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον Ανδρέα Λοβέρδο να μην το υπογράφει, καθώς φέρεται να συμφωνεί με το επίμαχο άρθρο 10. Σε επικοινωνία ωστόσο, που είχαν μαζί του δημοσιογράφοι επεσήμανε πως δεν θα πάει κόντρα στην κομματική γραμμή και θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως πρόκειται για ταυτοτικό θέμα και πως ο καθένας κρίνεται για την ψήφο του.

Για προσβολή της αντιπολίτευσης στους γιατρούς που τάσσονται υπέρ της ρύθμισης έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος διάβασε ανάρτηση γιατρού του ΕΣΥ που θα παραμείνει στο σύστημα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου παρότι σκεφτόταν να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

«Το ΕΣΥ έγινε πριν 40 χρόνια σε έναν άλλο κόσμο, έχουν γίνει κοσμογονικές αλλαγές από τότε», είπε κλείνοντας τη συζήτηση η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και πρόσθεσε πως είναι οι καλές υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς και ευχαριστημένοι υγειονομικοί. Καταλόγισε στην αντιπολίτευση οπισθοδρομική τακτική. «Φέραμε ένα νομοσχέδιο που μας παει μπροστά, η δημοκρατία δεν έχει παρωπίδες, έχει ελεύθερες επιλογες και κανόνες», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ