ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για ψευτοτσαμπουκάδες ο Μητσοτάκης να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα τραπεζικά υπερκέρδη

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί για ψευτοτσαμπουκάδες ο Μητσοτάκης να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα τραπεζικά υπερκέρδη
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «αφού νομοθέτησε πλήρη ασυδοσία στις τράπεζες και κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, τώρα παριστάνει τον ενοχλημένο από τις πρακτικές τους» EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, περιγράφει πως εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες βλέπουν μέσα σε καθεστώς ακραίας ακρίβειας, τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους, την ώρα που οι τρεις φορές ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες σωρεύουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ από τις αυξήσεις των επιτοκίων χορηγήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως αφού νομοθέτησε πλήρη ασυδοσία στις τράπεζες και κατάργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας, τώρα παριστάνει τον ενοχλημένο από τις πρακτικές τους.

«Το θέατρο κυβέρνησης - τραπεζών δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι ότι το πρόβλημα των χρεών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η κυβέρνηση κάνει τον ενοχλημένο τροχονόμο. Μια κυβέρνηση που έχει πολιτική βούληση δεν κάνει παραινέσεις. Παίρνει αποφάσεις, βάζει κανόνες, νομοθετεί και επιβάλλει έκτακτες εισφορές όταν συγκεντρώνονται άδικα κέρδη σε βάρος των πολιτών», προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του, εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επιτέθηκε στον Θόδωρο Σκυλακάκη, κατηγορώντας τον πως την ώρα που η ακρίβεια έχει διαλύσει του οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη καλεί τους δήμους να αυξήσουν τους λογαριασμούς του νερού.

«Οι δημοτικές επιχειρήσεις Ύδρευσης βρίσκονται πλέον σε απόγνωση λόγω της αδυναμίας της κυβέρνησης να ελέγξει το ενεργειακό τιμολόγιο μετά την πώληση της ΔΕΗ. Όπως φαίνεται οι συνέπειες αυτών των επιλογών δεν έχουν τέλος. Ο νεοφιλελεύθερος κ. Σκυλακάκης, όμως, βρήκε τη λύση: φορτώστε χρέη τους αδύναμους. Κάθε ημέρα παραμονής του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, που δεν νιώθουν στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών, διασφαλίζει διαιώνιση της οικονομικής απόγνωσης και απελπισίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ