ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Ντογιάκο: Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ε.Δ. θέτει σε διακινδύνευση την εθνική ασφάλεια

Τσίπρας σε Ντογιάκο: Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ε.Δ. θέτει σε διακινδύνευση την εθνική ασφάλεια
"Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές" ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

«Η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την  εθνική μας ασφάλεια», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας (5/12) με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις, υπογραμμίζοντας πως οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία, τη θέτει σε διακινδύνευση.

«Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή τη βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικό μας σύστημα, αλλά και πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων, τη διαλεύκανση αυτής της δύσοσμης υπόθεσης, την αποκλειστική ευθύνη να χυθεί άπλετο φως την έχει η ελληνική Δικαιοσύνη. Κι όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την ΕΥΠ και, βεβαίως, σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης», σημείωσε με νόημα, σε σχετική του δήλωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος, μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα του πως σε αυτή την χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα, διατυπώνοντας παραλλήλως την εμπιστοσύνη του στον θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ