ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν η Αθήνα δεν θέλει ειρήνη, η Άγκυρα θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Αν η Αθήνα δεν θέλει ειρήνη, η Άγκυρα θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο
(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Εμπρηστικής ρητορικής συνέχεια από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε νέες απειλές εναντίον της χώρας μας, λέγοντας ότι «αν η Αθήνα δεν θέλει ειρήνη, η Άγκυρα θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο».

Ανεβάζοντας ακόμη μια φορά τους τόνους, αυτή τη φορά με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις της Αθήνας στο Αιγαίο, ο Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε προκλητικά:

«Είτε η Αθήνα θα κάνει ένα βήμα πίσω και θα τηρήσει τις συμφωνίες, είτε θα κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο».

Όπως μεταδίδει επίσης το κρατικό πρακτορείο Anadolu, κατηγόρησε, επίσης, την Αθήνα ότι συνεχίζει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα του, επιμένοντας στο αφήγημα της Άγκυρας ότι η Ελλάδα είναι αυτή που ανεβάζει την ένταση στην περιοχή.

«Όπου και να πάμε, τρέχουν από πίσω»

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα (6/12) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών καταφέρθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον της χώρας μας, βάζοντας στο «στόχαστρο» τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια λόγω της επίσκεψής του στο Καζακστάν.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης, ότι το γεγονός ότι το ψευδοκράτος είναι ορίστηκε από την Τουρκία ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών ανησυχεί την Ελλάδα και σημείωσε ότι «ο τουρκικός κόσμος έχει κατέβει στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Ο τουρκικός κόσμος, που ενίσχυσε την ενότητά του με την ‘Oργάνωση Tουρκικών Kρατών’, είναι πλέον μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα. Όλος ο κόσμος άρχισε να δίνει την προσοχή της εκεί. Δηλαδή στον τουρκικό κόσμο, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Κεντρική Ασία», είπε και πρόσθεσε:


«Σήμερα και ο Νίκος Δένδιας (πήγε) αμέσως εκεί... Εκεί πήρε την ανάσα. Κάνει κάποια ταξίδια. Όπου κι αν πάμε, φυσικά, τρέχει από πίσω. Να είναι καλά. Ο Νίκος Δένδιας. Παλιός μου φίλος είναι. Και φυσικά, είναι προβληματισμένοι (ανησυχούν). Γιατί ανησυχούν; Η 'ΤΔΒΚ' έγινε μέλος παρατηρητής στη σύνοδο κορυφής στη Σαμαρκάνδη. Αλλά αυτό είναι μια αρχή. Βήμα - βήμα. Τα υπόλοιπα, με τη βοήθεια του Θεού, θα έρθουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ