ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί πηγαίνει σήμερα στην ΑΔΑΕ ο Τσίπρας

Γιατί πηγαίνει σήμερα στην ΑΔΑΕ ο Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα επιμείνει για την άρση του απορρήτου και με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο μπορεί να το άρει ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Την πόρτα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών περνά στις 10.00 σήμερα Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, στο πλαίσιο της «θεσμικής πίεσης», όπως το διατυπώνουν συνεργάτες του στο CNN Greece, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουν ότι ο κ. Ράμμος τοποθετήθηκε αρνητικά στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τη Δευτέρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη συνάντησή του τη Δευτέρα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, και μία ημέρα πριν τη μάχη στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μεταβαίνει στην ΑΔΑΕ, την οποία θεωρεί έναν από τους κρίσιμους παράγοντες από τους οποίους μπορούν να αντληθούν οι απαραίτητες αποδείξεις.

Οι άλλοι δύο είναι οι επικοινωνιακοί πάροχοι και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει για την άρση του απορρήτου και με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος σύμφωνα με το νόμο μπορεί να το άρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ