ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικό βατερλό Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε την ενοχή του

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικό βατερλό Μητσοτάκη, επιβεβαίωσε την ενοχή του
«Τράπηκε σε άτακτη φυγή επιβεβαιώνοντας πανηγυρικώς την ενοχή του», τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

«Η χθεσινή (Πέμπτη) εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή τον δικαίωσε για το ότι απέφυγε πέντε φορές να απαντήσει σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα», σχολιάζουν σκωπτικά στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται κυρίως στο ότι ο πρωθυπουργός επιμελώς απέφυγε να απαντήσει στο αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ οι Αρχηγοί του Στρατεύματος.

Ειδικότερα, συνεργάτες του κ. Τσίπρα κάνουν λόγο για βατερλό Μητσοτάκη στη Βουλή, όπου «τράπηκε σε άτακτη φυγή επιβεβαιώνοντας πανηγυρικώς την ενοχή του για τις υποκλοπές της ΕΥΠ σε Κωστή Χατζηδάκη κι αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ».

«Δειλός να εμφανιστεί στη Βουλή επί πέντε εβδομάδες και να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Θρασύς στις ομιλίες του, κατέφυγε στο διχασμό, την πατριδοκαπηλία και τους άσφαιρους αντιπερισπασμούς. Δραπέτης στο τέλος, έφυγε από την Ολομέλεια χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα Τσίπρα αν παρακολουθούνταν ή όχι από την ΕΥΠ ο κ. Χατζηδάκης κι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Φλώρος. Αρνούμενος, όμως, να απαντήσει, επιβεβαίωσε τις παρακολουθήσεις τους. Κι αποχώρησε από τη Βουλή γιατί φοβήθηκε, όταν ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί αν αποκαλυφθεί ότι είπε ψέματα», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, παρατηρούν πως ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν είναι τυχαίο που σε όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης οκτώ στους δέκα πολίτες απαντούν ότι γνώριζε τι πραγματικά συνέβαινε.

Προσθέτουν στην Κουμουνδούρου πως τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή καθώς τη στιγμή που ήταν στο βήμα κι αρνείτο τους ισχυρισμούς του προκατόχου του, χαρακτηρίζοντας «αθλιότητες» τις αποκαλύψεις του Τύπου, οι «New York Times» δημοσίευσαν αναλυτικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο η Intellexa έκανε εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη με δύο άδειες που έλαβε στις 15.11.2021 από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, ο οποίος με διευκρινιστική του επιστολή όχι μόνο επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά στην ουσία άδειασε τον γενικό Γραμματέα, Γιάννη Σμυρλή, δείχνοντάς τον ως υπεύθυνο για τις δύο άδειες που δόθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Σμυρλής είναι στέλεχος της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν σε πολλά υπουργεία και θεωρείται άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν και το ότι ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 7 Νοεμβρίου είχε δηλώσει επί λέξει: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα- και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- πως δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator. Αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός πως έχει ενορχηστρώσει αυτή την προσπάθεια. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα».

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς γίνεται να μην έχει καμία ανάμειξη με το Predator η κυβέρνηση, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά την ίδια ώρα να δίνει άδειες εξαγωγής το υπουργείο Εξωτερικών», σχολιάζουν οι συνεργάτες Τσίπρα, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός βρέθηκε για ακόμα μια φορά μόνος κι απομονωμένος από όλη την αντιπολίτευση να υπερασπίζεται ένα νομοσχέδιο περαιτέρω συγκάλυψης του σκανδάλου και συσκότισης της αλήθειας, με το οποίο έχουν διαφωνήσει ή έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις η ΑΔΑΕ, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ