ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Είχε την έγκριση της ΕΥΠ κι από ποιον η άδεια της κυβέρνησης για εξαγωγή του Predator;

ΣΥΡΙΖΑ: Είχε την έγκριση της ΕΥΠ κι από ποιον η άδεια της κυβέρνησης για εξαγωγή του Predator;
Στην αξιωματική αντιπολίτευση υπενθυμίζουν πως ο κ. Δεμίρης είχε πει στην Εξεταστική Επιτροπή πως για να δώσει άδεια εξαγωγής το ΥΠΕΞ για τέτοια λογισμικά πρέπει να έχει την έγκριση της ΕΥΠ INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Η άτακτη φυγή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μην απαντήσει στο απλό ερώτημα αν παρακολουθούνταν ή όχι ο κ. Χατζηδάκης κι ο κ. Φλώρος από την ΕΥΠ, απλώς επιβεβαίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως αφού ο πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, τουλάχιστον περιμένει να της απαντήσει πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator, το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε πως λειτουργούσε στο ΚΕΤΥΑΚ με αποσπασμένους αστυνομικούς στην ΕΥΠ, αλλά την ίδια ώρα στενός συνεργάτης του στο υπουργείο Εξωτερικών να έχει υπογράψει άδεια για εξαγωγή του από την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

«Για να τον διευκολύνουμε, του θυμίζουμε ότι ο κ. Δεμίρης είχε πει στην Εξεταστική Επιτροπή πως για να δώσει άδεια εξαγωγής το ΥΠΕΞ για τέτοια λογισμικά πρέπει να έχει την έγκριση της ΕΥΠ. Είχε, λοιπόν, την έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο κ. Σμυρλής όταν παρείχε άδεια εξαγωγής για το Predator;», ρωτούν στην Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ