Μητσοτάκης στη Σύνοδο EUMED-9: Ανάγκη για άμεση λύση με το πλαφόν στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας
Τη δική του παρέμβαση προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει λύση στο θέμα της ενέργειας και του πλαφόν, έκανε την Παρασκευή (09/12) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μτσοτάκης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής EUMED-9 των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου, στο Αλικάντε της Ισπανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, εστίασε στην ανάγκη εύρεσης μιας λύσης για το πλαφόν στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί στρατηγικά και ενωμένα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ποσότητες ενέργειας που χρειάζεται.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται να υποστηρίξει τις εταιρείες μας, να προμηθευτούν το αέριο που χρειαζόμαστε από την παγκόσμια αγορά. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα ξανά και ξανά».
Επίσης, τόνισε τον ρόλο που μπορεί να παίξει η παραγωγή υδρογονανθράκων στην ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ και ανέπτυξε το σχέδιο της Ελλάδας για την επιτάχυνση των ερευνών στην επικράτειά της. «Εάν μπορούσαμε να φέρουμε ευρωπαϊκό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά, αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο», ανέφερε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γερμανικός Τύπος: Γιατί η Ρεβυθούσα δίνει ελπίδα για ενεργειακή επάρκεια στην ΝΑ Ευρώπη
SPONSORED
Xρηματοδότηση 34,8 εκατ. ευρώ για τον «Προσωπικό Βοηθό» - Οι δικαιούχοι
13:04
Θείος και ανίψια εκβίαζαν αγρότες και άρπαξαν 600.000 από επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ
13:01
Ξεκινούν από 16 Ιουνίου τα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων
12:57
Τραγωδία στην Κρήτη: 50χρονος τουρίστας εντοπίστηκε νεκρός σε κατάλυμα
12:47