ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Με τσάντα γεμάτη χρήματα βρέθηκε και ο πατέρας της

Εύα Καϊλή: Με τσάντα γεμάτη χρήματα βρέθηκε και ο πατέρας της
Βρέθηκαν τσάντες με μετρητά στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, και ο πατέρας της εντοπίστηκε με χαρτοφύλακα γεμάτο με χρήματα, έτοιμος να αναχωρήσει Eurokinissi

Με μια τσάντα γεμάτη χρήματα και έτοιμος να αποχωρήσει εντοπίστηκε και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, όπως αναφέρει δημοσίευμα. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα L'Echo, που μεταδίδει επίσης ότι βρέθηκαν τσάντες με μετρητά στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, και ο πατέρας της εντοπίστηκε με χαρτοφύλακα γεμάτο με χρήματα, έτοιμος να αναχωρήσει.

Κατά την ίδια πηγή, είχε ενημερωθεί από συνεργάτες του για τα όσα συνέβαιναν.

Σύμφωνα με τους Βέλγους εισαγγελείς, η υπόθεση που ερευνάται αφορά σε «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος».

Οι έρευνες ξεκίνησαν το καλοκαίρι υπό άκρα μυστικότητα και συνεχίζονται.

Το ΠΑΣΟΚ έδειξε ταχύτατα τα αντανακλαστικά του, διαγράφοντας την Εύα Καϊλή, ενώ το ίδιο έκανε λίγη ώρα αργότερα το κόμμα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκτεταμένες έρευνες στις Βρυξέλλες

Το πρωί της Παρασκευής και στη συνέχεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 16 έρευνες σε οικίες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, προσήχθησαν, προκειμένου να καταθέσουν στους αρμόδιους ανακριτές με επικεφαλής τον ανακριτή, Μισέλ Κλεζ.

Ανάμεσά σε αυτούς η Εύα Καϊλή αλλά και ο σύζυγός της, ο οποίος και συνελήφθη.

Το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στη συνέχεια σε ακρόαση.

Πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, στην αγγλόφωνη ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή είναι από φέτος αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται οι σχέσεις με τη Μέση Ανατολή.

Προσθέτει ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή Φ.Γ. - κοινοβουλευτικός βοηθός στο S&D - ανακρίθηκε ήδη την Παρασκευή, σύμφωνα με τα δύο μέσα ενημέρωσης.

Εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και δραστηριοποιείται επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Fight Impunity.

Έρευνες έγιναν και στο σπίτι του Παντζέρι, όπου και κατασχέθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ μετρητά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ