ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Νέο «θρίλερ» με την Εύα Καϊλή – Τέσσερις συλλήψεις, δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα

Qatar Gate: Νέο «θρίλερ» με την Εύα Καϊλή – Τέσσερις συλλήψεις, δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα
© European Union

Νέο επεισόδιο στο θρίλερ με την Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, καθώς οι βελγικές Αρχές ανακοίνωσαν πως τέσσερις από τους προσαχθέντες για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο συνελήφθησαν ενώ δύο άτομα αφέθησαν ελεύθερα. 

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που συνελήφθησαν ή εάν αφέθηκε ελεύθερη.

Την ώρα που οι βελγικές Αρχές συνεχίζουν την έρευνά τους μεθοδικά, όντας ιδιαίτερα φειδωλοί στις ανακοινώσεις τους, οι βελγικές εφημερίδες Le Soir και Κnack, βάζουν στο κάδρο των ερευνών και τον Βέλγο ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Όπως αναφέρουν τα δύο ΜΜΕ, τα οποία ήταν και τα πρώτα που προχώρησαν σε αποκαλύψεις για το Qatar Gate, οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του το Σάββατο.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του και ο ευρωβουλευτής δεν προσήχθη από τις Αρχές –τουλάχιστον όχι προσώρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές κατάσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από την οικία του ευρωβουλευτή.

Η εισαγγελία, ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την έρευνά της αυτή.

Την Παρασκευή είχε γίνει γνωστό ότι το γραφείο συνεργάτη του ευρωβουλευτή Ταραμπέλα στο Ευρωκοινοβούλιο είχε σφραγιστεί.

Η βελγική εφημερίδα σημειώνει με νόημα ότι ο Ταραμπέλα ήταν αρχικώς έξαλλος για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ, ωστόσο κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς «μαλάκωσε αισθητά» ενώ αύξησε τις παρεμβάσεις του υπέρ της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ