ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η σύλληψη Καϊλή ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου

ΣΥΡΙΖΑ: Η σύλληψη Καϊλή ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου
"Ποιος πιστεύει ότι αν είχαν κάτι σε βάρος μας δεν θα το είχαν βγάλει στη φορά εδώ και καιρό με τη μιντιακή υπεροπλία που διαθέτουν;", αναρωτιούνται στην αξιωματική αντιπολίτευση (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στα νέα δημοσιεύματα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς και στη σύλληψη της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες θα έχει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει σήμερα Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραχωρεί, στις 9 π.μ., συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, δεν είναι τόσο σίγουροι ότι από το Μέγαρο Μαξίμου θα προχωρήσουν στην επικοινωνιακή αντεπίθεση στην οποία έχουν διαρρεύσει πως θα προχωρήσουν για τα όσα συνέβησαν με τα λογισμικά παρακολούθησης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί θεωρούν με νόημα στην Κουμουνδούρου πως η κυβέρνηση σε μία τέτοια περίπτωση θα πετύχει ένα ακόμα «αυτογκόλ» και θα έρθει σε δύσκολη θέση απέναντι σε συμφέροντα τα οποία τη στηρίζουν εδώ και τριάμισι χρόνια και τα οποία δεν θα ήθελαν να βγουν στον αφρό υποθέσεις στις οποίες μπορεί να έχουν εμπλοκή.

«Ποιος πιστεύει ότι αν είχαν κάτι σε βάρος μας δεν θα το είχαν βγάλει στη φορά εδώ και καιρό με τη μιντιακή υπεροπλία που διαθέτουν; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από κάθε νέα αποκάλυψη αλλάζει κι αφήγημα. Από εκεί που όλα ήταν μύθοι του Αισώπου, μετά την επιβεβαίωση της παρακολούθησης Χατζηδάκη μιλά για ρυπαρά δίκτυα. Τώρα μπορεί να προχωρήσει και σε συλλήψεις στην ΕΥΠ. Στο τέλος, όμως, δεν θα αποφύγει να πιει ο ίδιος το πικρό ποτήρι της ευθύνης», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με την κυρία Καϊλή, πέρα από το να υπενθυμίζουν πως είχαν στηλιτεύσει εγκαίρως την υπερασπιστική της στάση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, υπενθυμίζουν πως και η ΝΔ βοήθησε ώστε να ψηφιστεί ως μία από τις αντιπροέδρους της Ευρωβουλής.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν τη σύλληψή της ως ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του αντί- ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που επιχειρεί να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών.

Κι αυτό γιατί, ανάμεσα σε άλλα, η κυρία Καϊλή προαλειφόταν από τη ΝΔ, όπως πιστεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ, για υποψήφιά της για το δήμο Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ