ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο OPEN: Ο Μητσοτάκης είναι συνένοχος - Ακολουθεί μια οδό ψεμάτων

Τσίπρας στο OPEN: Ο Μητσοτάκης είναι συνένοχος - Ακολουθεί μια οδό ψεμάτων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μιλήσει για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική ΣυμμαχίαΑλέξης Τσίπρας, με «φόντο» φλέγοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας

«Αισθάνομαι μενουμεευρωπαίος, οι θεσμοί στο Βέλγιο λειτουργούν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την υπόθεση Καϊλή σε σχέση με όσα δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα από τη δικαιοσύνη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανάφερε πως θα έπρεπε ήδη να έχουν ελεγχθεί τα αρχεία των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

«Παρότι δεν με συμφέρει, η ΝΔ θα είχε καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα αν άλλαζε πρωθυπουργό εν πλω. Θα περίμενα καλύτερα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης. Είχαμε 156 συνένοχους στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΕΥΠ», επισήμανε για τη στάση των βουλευτών της ΝΔ.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιβαρύνει τη θέση του από τον Αύγουστο και μετά γιατί ακολουθεί μια οδό ψεμάτων. Θα έπρεπε να μας εξηγήσουν για ποια εγκληματική πράξη παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Το αφήγημα τώρα είναι πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνένοχος, αλλά βλαξ. Δεν είναι βλαξ, είναι συνένοχος. Αν δεν παραιτηθεί, διαπράττει ένα επιπλέον έγκλημα, αυτό του μιθριδατισμού».

Ο κ. Τσίπρας ανάφερε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να χαλκεύσει λίστες θα έλεγε πως τον ίδιο παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τους ενδιαφέρει περισσότερο η διαχείριση της εξουσίας και η ροή του χρήματος».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ψευδόταν επί τέσσερις μήνες, προσθέτοντας πως η Δικαιοσύνη έχασε την ευκαιρία να κινηθεί άμεσα.

Επανάλαβε τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς περί δημοκρατικής εκτροπής.

«Αν δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι έκανε η ΕΥΠ, που την πήρε υπό την εποπτεία του άμεσα, ο Π. Κοντολέων που άλλαξε το νόμο για να τον διορίσει, κι ο ανιψιός του, είναι ανίκανος. Αλλιώς είναι επικίνδυνος».

Χαρακτήρισε λυπηρή τη στάση του Κωστή Χατζηδάκη, που κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

«Μέχρι την προηγούμενη Κυριακή το αφήγημα ήταν πως πρόκειται για παραμύθια. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό στη Βουλή να μας διαβεβαιώσει ότι οι επικεφαλής του Στρατεύματος δεν ήταν υπό παρακολούθηση. Ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια. Η εισαγγελέας της ΕΥΠ υπογράφει τις διατάξεις. Θα μας πει η Βασιλική Βλάχου ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επέβαλε την κατ' εξακολούθηση παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη; Ή θα πρέπει να πάει η κυρία Βλάχου στο σκαμνί κι όχι η κυρία Τουλουπάκη ή είμαστε όλοι τρελοί;».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για την παρακολούθηση υπουργών του», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπενθύμισε πως επί ημερών του ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η ΕΥΠ το 2015- 2019 ούτε ενοικίασε ούτε χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό.

«Ποιος είχε το Pegasus από το 2016 στην Ελλάδα;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας ως προς σχετικό δημοσίευμα του "Βήματος", ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα των «New York Times» για εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ισχυριζόταν πως δεν ήξερε ποιος το είχε.

Σε σχέση με την ακρίβεια, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κι ο ΕΦΚ στα καύσιμα.

«Τη μεγαλύτερη αισχροκέρδεια διαπράττει το κράτος».

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κλίμα απογοήτευσης της ελληνικής κοινωνίας, τονίζοντας πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα κριθεί από το ποιος θα πάει στην κάλπη.

«Πρέπει να πείσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ τους νέους και τους απογοητευμένους πως η χώρα μπορεί να πάει καλύτερα. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε εκπλήξεις στην κάλπη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει εταίρο στην κάλπη της απλής αναλογικής. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ωτακουστή του. Το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι πιο εύκολο να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ. Το Δούρειο Ίππο τον ανακαλύπτεις πριν μπει στην Τροία», σχολίασε κι ως προς την υπόθεση Καϊλή και τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, δεν έκρυψε την υποστήριξή του στην Αργεντινή του Λίο Μέσι για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ