ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγιάννης: Το Μετρό θα γίνει στην πλατεία Εξαρχείων

Καραγιάννης: Το Μετρό θα γίνει στην πλατεία Εξαρχείων
«Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και να υπηρετήσουμε μικροιδιοκτησιακά συμφέροντα στην περιοχή», είπε ακόμη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών ΙΝΤΙΜΕ

Κόντρα για την κατασκευή του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων είχαν στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης και η ανεξάρτητη βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου.

Ο κ. Κακαγιάννης επέμεινε για τον σταθμό του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων και απέρριψε το ενδεχόμενο μεταφοράς του στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας. Στις αιτιάσεις περί καταστροφής του οικοσυστήματος με την κοπή 70 δένδρων, απάντησε πως ο σταθμός θα καταλαμβάνει μόνον το 10% της έκτασης της πλατείας και τόνισε πως στις συμβατικές υποχρεώσεις είναι η επανατοποθέτηση όλων των δένδρων που υπήρχαν στην πλατεία.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το Μετρό είναι ένα κατ´ εξοχήν φιλολαϊκό αγαθό, απορρίπτοντας την κριτική ότι «καταστρέφεται η ιστορικότητα της πλατείας και επιδιώκεται η μετατροπή της περιοχής σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο».

«Εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και να υπηρετήσουμε μικροιδιοκτησιακά συμφέροντα στην περιοχή», είπε ακόμη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και μίλησε για μια ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν κάποιοι, προσεγγίζοντας την περιοχή ως Γαλατικό χωριό. Σημείωσε ακόμη, ότι η περιοχή των Εξαρχείων δεν πρόκειται να μετατραπεί σε γκέτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ