ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Qatar Gate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στο Ευρωκοινοβούλιο

Qatar Gate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στο Ευρωκοινοβούλιο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βελγική αστυνομία έχει κάνει 19 εφόδους σε σπίτια και 1 σε γραφεία AP Photo/Jean-Francois Badias

Νέα έφοδο πραγματοποιεί η βελγική αστυνομία στα γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου για περαιτέρω έρευνες στο πλαίσιο του Qatar Gate, σύμφωνα με το Politico.

Οι Βέλγοι αστυνομικοί κάνουν έρευνες για το Κατάρ μετά τη σύλληψη της ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, του συντρόφου της και κάποιων ακόμη πρώην ευρωβουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βελγική αστυνομία έχει κάνει 19 εφόδους σε σπίτια και 1 σε γραφεία.

Την είδηση μετέφερε και το γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο την Εισαγγελία.
Στο μεταξύ, νωρίτερα το Politico, με δημοσίευμά του, υποστήριξε ότι ελέγχεται και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε παραστεί στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ στο Κατάρ, όμως είχε επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet που είχε κάνει σχετικά με το Κατάρ. Μάλιστα, είχε γράψει σε ένα από τα tweets του ότι το Κατάρ είχε κάνει «σημαντική και απτή πρόοδο στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα μάλιστα με το Politico, ο Μαργαρίτης Σχοινάς φέρεται να είχε εισηγηθεί να αρθούν οι απαιτήσεις για να εκδοθεί βίζα για το Κατάρ και το Κουβέιτ τον Απρίλιο. Η ψηφοφορία επρόκειτο να γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την εβδομάδα που διανύουμε, όμως - όπως όλα δείχνουν - δεν θα διεξαχθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ