ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδώνης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ): Η κ. Καϊλή πρέπει να παραδώσει την έδρα

Δουδώνης (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ): Η κ. Καϊλή πρέπει να παραδώσει την έδρα
Όπως είπε ο ίδιος, το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε από την πρώτη στιγμή #CNNgrNews ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

Τη θέση ότι η Εύα Καϊλή πρέπει να παραδώσει την έδρα της εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδώνης.

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή – κάτι που έφερε και τη διαγραφή της από το Κίνημα, ο κ. Δουδωνής απάντησε:

«Το ζήτημα του Δουρείου Ίππου έχει να κάνει ακριβώς με τη στάση της κυρίας Καϊλή στο πιο σοβαρό θέμα – από τον Ιούλιο και μετά – για τη χώρα και τους θεσμούς που είναι οι παρακολουθήσεις», τονίζοντας ότι η διαγραφή δεν έλαβε χώρα νωρίτερα, καθώς «υπήρξε μια συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και δη με την ΚΟ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, οι οποίοι μας είπαν ότι είναι Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. «Είναι πολύ δύσκολο αν τη διαγράψετε, να χειριστούμε εμείς την κατάσταση στην Ευρώπη». Βλέπετε, έχει μπλεχτεί τώρα σε αυτό το βαρύτατο ποινικό ζήτημα κακουργηματικής φύσεως και, ακόμη, σήμερα θα συνεδριάσει για να καθαιρεθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Ήταν η εισηγήτρια στην επιτροπή PEGA για τις παρακολουθήσεις. Αν την αποπέμπαμε, θα ήταν σαν να παρεμβαίνουμε ευθέως στο έργο της επιτροπής. Τι προκρίθηκε λοιπόν; Της ξεκαθαρίστηκε ήδη από την πρώτη στιγμή, μετά από συνεννόηση με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ενδεχομένως θα ήταν σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος υποψήφια, της Νέας Δημοκρατίας αν κρίνω από τη στάση της για τις παρακολουθήσεις», επισήμανε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Εξήγησε δε ότι στο θέμα των παρακολουθήσεων «η στάση της Εύας Καϊλή ήταν μοναδική σε άνθρωπο εκτός της κυβέρνησης».

Ακόμη, ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε από την πρώτη στιγμή» όσον αφορά τη διαγραφή της.

«Από το πρώτο δευτερόλεπτο ανακοίνωσης διεξαγωγής της έρευνας, το ΠΑΣΟΚ τη διέγραψε και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανέστειλε την ιδιότητά της. Χθες τη διέγραψε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «η κυρία Καϊλή πρέπει να παραδώσει την έδρα».

Και παράλληλα τόνισε:

«Όταν εμπλέκεται το ποινικό σκέλος σε μια υπόθεση, όλοι είμαστε απολύτως αυστηροί και πρέπει να είμαστε απολύτως αυστηροί», συμπληρώνοντας ότι «ποινικό σκέλος της υπόθεσης σημαίνει αυστηρή ηθική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ