ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Να ψάξει αποδείξεις η Δικαιοσύνη στους παρόχους

ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Να ψάξει αποδείξεις η Δικαιοσύνη στους παρόχους
Κάνει λόγο για σκάνδαλο και κατηγορεί την ΕΥΠ για συγκάλυψη INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Να αναζητήσει αποδείξεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στους παρόχους των τηλεπικοινωνιών, «εκεί δηλαδή όπου δεν έχουν καταστραφεί τα στοιχεία», καλεί τη Δικαιοσύνη ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. 

Τονίζει πως προκαλεί εντύπωση το ότι η Δικαιοσύνη αναζητά στοιχεία στην ΕΥΠ, «η οποία έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκάλυψη του σκανδάλου με πολλαπλούς τρόπους κι έχει φροντίσει να καταστρέψει τα στοιχεία», ενώ θα έπρεπε να απευθυνθεί στους παρόχους, οι οποίοι διατηρούν, όπως έχουν υποχρέωση από το νόμο, πλήρες αρχείο κι επομένως είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν στην εισαγγελική παραγγελία.

Σε ό,τι αφορά στις έρευνες σε πρόσωπα κι εταιρείες που εμπλέκονται στην εμπορία του Predator, ο βουλευτής Δράμας υπογραμμίζει πως χρειάστηκε να περάσει εξαιρετικώς κρίσιμο χρονικό διάστημα εννέα περίπου μηνών, «υπεραρκετό για να εξαφανιστούν τα όποια ενοχοποιητικά στοιχεία κι αφού αποδείχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη, όχι μόνον μέσω του παράνομου λογισμικού αλλά και μέσω της ΕΥΠ».

«Η ανάγκη για Δικαιοσύνη παντού παραμένει. Οι υποκλοπές βάλλουν κατά του πυρήνα του κράτους δικαίου και είναι θέμα Δημοκρατίας. Και γι’ αυτό επιμένουμε», καταλήγει ο κ. Ξανθόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ