ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η Καϊλή δεν απομακρύνει τον Τσίπρα από Ευρωσοσιαλιστές και Ανδρουλάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η Καϊλή δεν απομακρύνει τον Τσίπρα από Ευρωσοσιαλιστές και Ανδρουλάκη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φροντίσει η κριτική του απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να είναι «τόσο όσο», αφού είναι ο προνομιακός του σύμμαχος την επομένη των εκλογών ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Το Κατάργκεϊτ και η σύλληψη της ευρωσοσιαλίστριας Εύας Καϊλή από τις βελγικές Αρχές δεν αποτρέπουν τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στη σημερινή (Πέμπτη) προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, άλλωστε, έχει φροντίσει η κριτική του απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να είναι «τόσο όσο», αφού είναι ο προνομιακός του σύμμαχος την επομένη των εκλογών στην περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης.

Αν, μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε αφήσει αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ σε ανάλογες περιπτώσεις, στην Κουμουνδούρου θα τον είχαν βγάλει εντελώς εκτός κάδρου του σκανδάλου Καϊλή.

Όσον αφορά την κατάθεση τροπολογίας από την αξιωματική αντιπολίτευση για την επέκταση του επιδόματος των 600 ευρώ στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, της παιδείας και της καθαριότητας, αυτή έρχεται ως απάντηση στο επίδομα που έδωσε η κυβέρνηση στους αστυνομικούς και στους πυροσβέστες και το οποίο καταψήφισε «κατά λάθος» ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα.

Έρχεται, όμως, και κατόπιν πίεσης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της Ομπρέλας, στελέχη της οποίας δεν ήταν σύμφωνα με την υπερψήφιση επιδόματος που αφορά μόνο στα Σώματα Ασφαλείας, «προνομιακό εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ».

Την ίδια ώρα, και με αφορμή τη μάχη του προϋπολογισμού που κορυφώνεται το Σάββατο με τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και την ψήφισή του, στην Κουμουνδούρου υψώνουν τους τόνους γύρω από το ζήτημα των τραπεζών και των υπερκερδών τους από τα επιτόκια δανεισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, πετούν το μπαλάκι στον «θυμωμένο», κατά δήλωσή του, Κυριάκο Μητσοτάκη από τη στάση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καλώντας τον «αν εννοεί την οργή του» να καταργήσει τη νομοθετική διάταξη της κυβέρνησής του η οποία, κατά το ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε το δρόμο για να δίνονται μπόνους στα τραπεζικά στελέχη, αλλά και να επιβάλει έκτακτη εισφορά στα κέρδη των τραπεζών.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να καταθέσει και σχετική τροπολογία η αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να πιεστεί περισσότερο η κυβερνητική πλειοψηφία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ