ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές: Οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές: Οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται
Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως οι Αρχές ζητούν από τον ελεγχόμενο (ΕΥΠ) να δώσει τις αποδείξεις της ενοχής του INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πυρά κατά της κυβέρνησης εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των παρακολουθήσεων, επιμένοντας πως οι αποδείξεις για την υπόθεση, βρίσκονται στους τηλεφωνικούς παρόχους και εκεί πρέπει να αναζητηθούν.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολιτευσης, επισημαίνουν ότι έχουν περάσει δέκα και πλέον ημέρες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Άρειο Πάγο, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την υπόθεση των υποκλοπών και τόνισε πως οι όλες οι αποδείξεις βρίσκονται στους παρόχους κι εκεί πρέπει να αναζητηθούν.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ιδιες πηγές, οι διαρροές αναφέρουν ότι οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για τις υποκλοπές της ΕΥΠ από την ίδια την ΕΥΠ, «που τόσο καιρό συγκαλύπτει τις ευθύνες της για το σκάνδαλο, φτάνοντας στο σημείο να καταστρέφει τα στοιχεία».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως ζητούν από τον ελεγχόμενο (ΕΥΠ) να δώσει τις αποδείξεις της ενοχής του, αγνοώντας για κάποιο λόγο πως αυτές υπάρχουν βάσει νόμου στους παρόχους.

«Την ίδια στιγμή ενημερωνόμαστε ότι μετά από εννιά μήνες οι Αρχές αποφάσισαν επιτέλους να πάνε για έρευνες στα γραφεία των εταιρειών που σχετίζονται με το Predator. Όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, το χρονικό διάστημα που πέρασε θα ήταν αρκετό για μια εγκυμονούσα να γεννήσει, πόσω μάλλον για να εξαφανιστούν τα όποια ενοχοποιητικά στοιχεία», σημειώνουν σκωπτικά στην Κουμουνδούρου.

«Όποιος θέλει κι αν θέλει να βρει την αλήθεια είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πότε και πού θα την αναζητήσει. Εκτός αν δεν το επιθυμεί. Οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται. Ενώ οι συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βέλγιο, όπου φτάσαμε να εξάγουμε διαφθορά, είναι πλέον καταλυτικές», συμπληρώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ