ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρακόπουλος: Τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο, τα έφερε ο σύντροφος της Καϊλή

Δημητρακόπουλος: Τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο, τα έφερε ο σύντροφος της Καϊλή
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι η ίδια δεν έχει καμία ανάμιξη με το σκάνδαλο Qatar Gate (European Parliament via AP)

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επιβεβαίωσε ότι η πελάτισσά του θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου ενώ δήλωσε ότι η ίδια δεν έχει καμία ανάμειξη με το σκάνδαλο Qatar Gate

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο κ. Δημητρακόπουλος πρόσθεσε ότι η ίδια έχει αγωνία για να βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για να τους πείσει ότι είναι αθώα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει πολύμηνη παρακολούθηση όπου η κυρία Καϊλή δεν συμμετέχει πουθενά ενώ ανέφερε ακόμα ότι τα χρήματα δεν ήρθαν με αλεξίπτωτο… τα έφερε ο σύντροφός της.

Την ίδια ώρα ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση του Qatar Gate όπως αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η βελγική εφημερίδα Le Soir και η ιταλική La Repubblica.

«Αφήστε την Εύα»

Η ιταλική εφημερίδα αποκαλύπτει πως ο Τζόρτζι ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή για να μείνει με το παιδί τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αφήστε ελεύθερη την Εύα, τα έκανα όλα για τα χρήματα που δεν είχα ανάγκη».

Σύμφωνα με τη Le Soir, όπως αποκαλύπτουν τα εν λόγω έγγραφα, ο Τζόρτζι είπε στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ ότι υπήρξε μέλος μιας οργάνωσης που είχε επαφές τόσο με το Μαρόκο όσο και με το Κατάρ και είχε ως στόχο την παρέμβαση σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ο Ιταλός φέρεται να έχει επιβεβαιώσει, επίσης, ότι ο Πιερ Αντόνι Παντζέρι, πρώην ευρωβουλευτής, είναι όντως ο «εγκέφαλος» της εν λόγω οργάνωσης.

«Η Εύα είναι αθώα - Παλεύουμε να το αποδείξουμε»

Την ίδια ώρα, στην αθωώτητα της Εύας Καϊλή, πιστεύει και προσπαθεί να αποδείξει - όπως η ίδια λέει - η αδελφή της Μανταλένα Καϊλή.

Λίγη ώρα μετά την αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου που πήρε η Εύα Καϊλή από τις δικαστικές αρχές στις Βρυξέλλες, η αδελφή της Μανταλένα, επαναλαμβάνει πως η ευρωβουλευτής η οποία κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar gate, είναι αθώα.

«Έχουμε πάρει πολλή αγάπη και υποστήριξη από ανθρώπους που ήταν κοντά μας. Όπως σε κάθε δοκιμασία είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη που παίρνουμε. Δουλεύουμε για να αποδειχθεί ότι η αδελφή μου είναι αθώα», υποστηρίζει μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ