ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η... MRB φέρνει πιο κοντά τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Η... MRB φέρνει πιο κοντά τις εκλογές
Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάρει άμεσα αποφάσεις κι αφήσει την εκλογολογία να σέρνεται μέχρι την άνοιξη η ήττα του θα είναι βέβαιη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Οι τελευταίες Τάσεις της MRB, οι οποίες ψαλιδίζουν τη διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στις 5,4 μονάδες από 6,1% στις αρχές Νοεμβρίου, φέρνουν τις εκλογές όλο και πιο κοντά», ισχυρίζονται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πολλώ δε μάλλον όταν δεν έχουν ενσωματώσει το σκάνδαλο Καϊλή, αν και στην Κουμουνδούρου παραδέχονται ότι οι αναμενόμενες διαρροές από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην καταλήξουν στους ίδιους, αλλά στη ΝΔ ή και να ενισχύσουν την πιο αντισυστημική ψήφο.

Όπως κι αν έχει, όμως, παρατηρούν πως η κυβερνώσα παράταξη βρίσκεται σε συνεχιζόμενη καθοδική πορεία, εκτιμώντας πως αυτή θα συνεχιστεί από τη στιγμή που κατά την ίδια έρευνα οι πολίτες αξιολογούν την υπόθεση των υποκλοπών ως πολύ σοβαρή, καταλογίζουν ευθύνες προσωπικώς στο πρωθυπουργό γι’ αυτή και την ίδια ώρα αγωνιούν για την αισχροκέρδεια.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως αν ο κ. Μητσοτάκης δεν πάρει άμεσα αποφάσεις κι αφήσει την εκλογολογία να σέρνεται μέχρι την άνοιξη η ήττα του θα είναι βέβαιη.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, λένε χαρακτηριστικά πως το όνειρο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ όνειρο έμεινε και πέταξε μακριά της όσες εκλογές κι αν γίνουν.

Συνεργάτες, επίσης, του κ. Τσίπρα στέκονται και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της MRB, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει σαφής υπεροχή ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικώς του προέδρου του σε κρίσιμους δείκτες, όπως για τα ζητήματα της καθημερινότητας και καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και στη μεσαία τάξη.

Προσθέτουν πως με βάση τους ίδιους δείκτες μια προοδευτική κυβέρνηση είναι πιο επιθυμητή από κυβέρνηση ΝΔ, η οποία έχει πληγεί από τις υποκλοπές, την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.

«Το σύνθημα "δικαιοσύνη παντού" δίνει προοπτική προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη κάλπη, όπως θέλει και η πλειοψηφία», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Ταυτοχρόνως, η χθεσινή (Πέμπτη) ταύτιση, στην ουσία, του Αλέξη Τσίπρα- με τα όσα είπε στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών- με τον Νίκο Ανδρουλάκη γύρω από την Εύα Καϊλή και το πώς λειτούργησε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ δεν προκαλούν εντύπωση στους αναγνώστες του CNN Greece.

Από χθες γράψαμε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σιγοντάρει επί του θέματος τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ιδίως όταν ο τελευταίος ήδη δέχεται μπαράζ επιθέσεων κι από τον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας αξιοποιεί το Κατάργκεϊτ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αντίληψη στην κοινή γνώμη της πολιτικής απομόνωσης του πρωθυπουργού, που δεν διαθέτει εν δυνάμει συμμάχους και συνεπώς δεν είναι παράγοντας σταθερότητας για το πολιτικό σύστημα.

Αυτή η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αποτυπωθεί και στη σαββατιάτικη ομιλία του στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ