ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Σπυράκη: Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει τι να πρωτοπρολάβει και τι να πρωτοσυγκαλύψει

ΣΥΡΙΖΑ για Σπυράκη: Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει τι να πρωτοπρολάβει και τι να πρωτοσυγκαλύψει
«Ούτε την ευρωβουλεύτριά του είναι σε θέση να ελέγξει ο πρωθυπουργός», υποστηρίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση ΙΝΤΙΜΕ

«Η Μαρία Σπυράκη ζήτησε αναστολή ιδιότητας από τη ΝΔ, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης “πουλάει” δήθεν “απόφασή” του», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία προστίθεται σκωπτικά πως ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τι να πρωτοπρολάβει και τι να πρωτοσυγκαλύψει.

«Μετά την άρση ασυλίας της κυρίας Σπυράκη, που ελέγχεται για απάτη από την ευρωπαία εισαγγελέα, περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη το αυτονόητο, δηλαδή την αποπομπή της. Αντί αυτού προσπαθούσαν όλη τη νύχτα να μας πείσουν ότι δεν πρόκειται για απάτη, αλλά απλώς για μια “διοικητική διαφορά”. Αλήθεια σήμερα τι άλλαξε;», αναρωτιούνται ρητορικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η απελπιστική κατρακύλα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι πλέον δεν ξέρει τι να πρωτοπρολάβει και τι να πρωτοσυγκαλύψει», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση με το ερώτημα, ως υστερόγραφο, αν τελικώς «με απόφαση Μητσοτάκη» αναστέλλεται η κομματική της ιδιότητα ή με πρωτοβουλία της ίδιας της κυρίας Σπυράκη όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής.

«Τελικώς ούτε την κυρία Σπυράκη είναι σε θέση να ελέγξει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες βράδυ η αξιωματική αντιπολίτευση είχε εκδώσει την πρώτη της ανακοίνωση με τίτλο «Ο κ. Μητσοτάκης θα αποπέμψει την κυρία Σπυράκη ή θα κάνει πως δεν την γνωρίζει όπως την κυρία Καϊλή»;

Σε αυτή αναφερόταν:

«Για άλλη μια φορά οι βελγικές Αρχές δείχνουν τι σημαίνει διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς κι απάτης, σε αντίθεση με το αίσθημα αδικίας και τη διαρκή συγκάλυψη στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη.

Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κυρία Σπυράκη, όπως την κυρία Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη ΝΔ.

Οι άνθρωποι αποδεικνύονται συνεπείς μόνο στη διαφθορά και το διασυρμό της χώρας εντός κι εκτός συνόρων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ