ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουν προκήρυξη εκλογών ακόμα και σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουν προκήρυξη εκλογών ακόμα και σήμερα
Από την Κουμουνδούρου διαρρέουν πως ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει εκπλήξεις στον πρωθυπουργό κατά την αποψινή του ομιλία EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σε εκλογικό συναγερμό έχουν τεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αφού δεν αποκλείουν πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές ακόμα και σήμερα Σάββατο, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως στην ουσία ο κύβος έχει ριφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με τα απανωτά σκάνδαλα που το πλήττουν να δικαιώνουν τους συνεργάτες του πρωθυπουργού που του προτείνουν να στήσει κάλπες μέσα στον Ιανουάριο, πριν τα πράγματα χειροτερεύσουν.

Όπως κι αν έχει, από την Κουμουνδούρου διαρρέουν πως ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει εκπλήξεις στον κ. Μητσοτάκη κατά την αποψινή του ομιλία.

«Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια στην ελληνική κοινωνία. Οι εκλογές θα αναδειχθούν σε πολιτική διέξοδο για όλους. Θα φέρουν την ανατροπή μιας ανάλγητης κυβέρνησης που έχει καταστήσει την αδικία και τη διεύρυνση των ανισοτήτων κανονικότητα, προκειμένου να πάρει τη θέση της ένας προοδευτικός σχηματισμός με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτικά Συμμαχία. Με άλλα λόγια, το αίτημα είναι ένα: Δικαιοσύνη παντού», σχολιάζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένοντας να μιλούν για «λεονταρισμούς της κυβέρνησης ως προς τη δήθεν κόντρα της με τους τραπεζίτες».

«Η ακρίβεια δεν λέει να υποχωρήσει. Το ιδιωτικό χρέος ανεβαίνει ξανά. Τα funds που τους χάρισαν τις λαϊκές κατοικίες δείχνουν τα δόντια τους, δρώντας πλέον ανεξέλεγκτα. Το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων ύστερα από την αύξηση, από τις κεντρικές τράπεζες, των επιτοκίων επιβαρύνει ακόμα περισσότερο νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Σε αυτό το κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης κι ο Χρήστος Σταϊκούρας θυμήθηκαν πως οι τράπεζες που έχουν διασωθεί τρεις φορές με τη στήριξη των πολιτών δεν βάζουν πλάτη σε μια δύσκολη συγκυρία. Αν ο πρωθυπουργός είχε διάθεση όντως να πιέσει τους τραπεζίτες, θα παρέμβαινε νομοθετικώς στη βάση μιας έκτακτης φορολόγησης, όπως συνέβη, για παράδειγμα, στην Ισπανία. Η πολιτική που θα συνεχιστεί και το 2023 βάσει του προϋπολογισμού τροφοδοτεί το φαύλο κύκλο αναδιανομής του εισοδήματος από τα χαμηλά και μεσαία στρώματα προς τους λίγους και ισχυρούς», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ