ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Μείωση προμηθειών από δύο τράπεζες - Θα κάνουν κι άλλα βήματα υπέρ των πολιτών

Σταϊκούρας: Μείωση προμηθειών από δύο τράπεζες - Θα κάνουν κι άλλα βήματα υπέρ των πολιτών
«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, απαιτείται περισσότερη δουλειά, κυρίως από τους διαχειριστές των δανείων», είπε ο υπουργός Οικονομικών

Στην εκτίμηση ότι οι τράπεζες θα κινηθούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά και θα υπάρξουν κι άλλα θετικά βήματα προς όφελος των πολιτών προέβη στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος χαιρέτησε το γεγονός ότι σήμερα δύο Τράπεζες, η μία συστημική, μείωσαν κατά 50% τις προμήθειες σε τραπεζικές συναλλαγές.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, απαιτείται περισσότερη δουλειά, κυρίως από τους διαχειριστές των δανείων», είπε στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2023 αναφερόμενος στο γεγονός ότι μια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων, ενώ εξετάζεται και η μείωση προμηθειών και σημείωσε ότι η λογική «τα κέρδη δικά μου, το κόστος δικό σας», δεν βρίσκει ανταπόκριση στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας ανεύθυνα, ατεκμηρίωτα, τυχοδιωκτικά και ακοστολόγητα τα μέτρα που προτείνει, προκαλώντας την αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που αντέτεινε ότι η ΝΔ χρεοκόπησε τη χώρα. «Η δική σας κυβέρνηση την χρεοκόπησε και έρχεστε τωρα να μας λέτε ότι μας βγάλατε από τα μνημόνια. Και ψεύτης και αλαζόνας και τυχοδιώκτης. Σας τα επιστρέφω όλα όσα είπατε», ανέφερε.

Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για προϋπολογισμό ορόσημο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία, τον πρώτο μετά από 12 χρόνια που βρίσκει την Ελλάδα εκτός μνημονίων και σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας και την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα. "Είναι ένας προϋπολογισμός συνέχειας,συνέπειας και σταθερότητας που στηρίζει τις προσδοκίες της κοινωνίας", είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας και επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε 11 φορές την τελευταία τριετία, φθάνοντας μια θέση κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ