ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Η υπερασπιστική γραμμή και ο διαχωρισμός της από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι

Εύα Καϊλή: Η υπερασπιστική γραμμή και ο διαχωρισμός της από τον Φραντσέσκο Τζόρτζι
H Εύα Καϊλή την προσεχή Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον των Βέλγων δικαστών προκειμένου να απολογηθεί και να πείσει ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση του Qatar Gate INTIME

Ετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή η Εύα Καϊλή, εντελώς διαφορετική από αυτή που ακολούθησε ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι ο οποίος παραδέχτηκε την εμπλοκή του στο Qatar Gate.

H Εύα Καϊλή την προσεχή Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου θα βρεθεί ενώπιον των Βέλγων δικαστών προκειμένου να απολογηθεί και να πείσει ότι δεν έχει εμπλοκή στην υπόθεση του Qatar Gate, όπως υποστηρίζει, πράγμα δύσκολο να αιτιολογήσει το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Πάντως, οι τελευταίες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή πρόκειται να διαχωρίσει πλήρως την υπερασπιστική της γραμμή από αυτή του συζύγου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η Εύα Καϊλή όπως όλα δείχνουν θα πει στη βελγική δικαιοσύνη ότι δεν έχει καμία σχέση με οικονομική δραστηριότητα που συνδέεται με το Κατάρ, ούτε γνώριζε για τις επαφές του Ιταλού συντρόφου της. Πάντως τα ιταλικά ΜΜΕ, όπως η La Repubblica, τονίζουν ότι η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής με όσα έχει υποστηρίξει δεν «πείθει» τις Αρχές πως δεν είχε γνώση των δοσοληψιών του Τζόρτζι.

Αυτό είναι και ένα ιδιαίτερα «καυτό» ερώτημα στο οποίο θα κληθεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση η κυρία Καϊλή καθώς φέρεται τις πρώτες ώρες της προσαγωγής της, εν μέσω σύγχυσης, να ανέφερε ότι έχει ξαναδεί τσάντες με χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγός της έχει αναλάβει όλη την ευθύνη με αντάλλαγμα να αφεθεί ελεύθερη η Εύα Καϊλή με την οποία έχουν μία κόρη, περίπου δύο ετών.

Και η ίδια, θα επικαλεστεί την ιδιότητα της μάνας και θα ζητήσει την αποφυλάκισή της.

Γερμανίδα ευρωβουλευτής «καίει» την Εύα Καϊλή

Η Χάνα Νόιμαν είναι ευρωβουλευτής των Πρασίνων αλλά και η επικεφαλής της ομάδας διμερών σχέσεων με την αραβική χερσόνησο.

Η κα. Νόιμαν είναι επί της ουσίας ο άνθρωπος που θα ηγείτο της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κατάρ στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, ένα ταξίδι που σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ακύρωσαν οι ίδιες οι αρχές του Κατάρ.

Μιλώντας στο CNN Greece η κα. Νόϊμαν ξεκαθάρισε πως η επίσημη δικαιολογία που χρησιμοποίησαν οι αρχές του Κατάρ για την ακύρωση της διμερούς συνάντησης στη Ντόχα ήταν «το κτήριο που θα φιλοξενούσε την συνάντηση είναι δυστυχώς ακόμη υπό κατασκευή».

Η ακύρωση της συνάντησης όπως αναφέρει η Γερμανίδα ευρωβουλευτής έφερε έναν κάποιον εκνευρισμό καθώς έγινε έναν μήνα πριν την πραγματοποίησή της. Ο εκνευρισμός αυτός έγινε για την ίδια ακόμη μεγαλύτερος όταν πληροφορήθηκε πως στο Κατάρ τελικώς συναντήθηκε διμερώς μόνη της η Εύα Καϊλή.

Μάλιστα οι συναντήσεις ήταν σε ανώτατο επίπεδο καθώς στις 31 Οκτωβρίου η Εύα Καϊλή αρχικά συναντήθηκε με τον ανώτατο αξιωματούχο του Κατάρ τον σεΐχη Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας της χώρας.

Η κα. Νόιμαν αναφορικά με το εάν είχε υποπέσει στην αντίληψή της ότι συμβαίνει κάτι αναφορικά με το Κατάρ κατακεραυνώνει ολόκληρη την ευρωομάδα των σοσιαλιστών. «Κάποια στιγμή ήταν ξεκάθαρο πως κάποια από τα μέλη των Σοσιαλιστών είχαν ξεκάθαρη ατζέντα υπέρ του Κατάρ» σημειώνει και τονίζει «δεν μπορούσαμε πάντως να συνδέσουμε τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις με τα όσα ήρθαν στο φως».

Η Χάνα Νόϊμαν αναφορικά με τα όσα κατηγορείται η κα. Καϊλή δήλωσε «σοκαρισμένη» και ξεκαθάρισε πως εάν αποδειχθεί κάτι τέτοιο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα έχει παραβιάσει τόσο τον βελγικό νόμο όσο και τους νόμους της Ευρωβουλής κάτι το οποίο ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα να της ασκήσει ξεχωριστή δίωξη.

«Δεν έχει πείσει τους Βέλγους»

Σε νέες αποκαλύψεις για το Qatar gate και την Εύα Καϊλή προχώρησε ο Ιταλός δημοσιογράφος Τζουλιάνο Φοσκίνι, ο οποίος καλύπτει την υπόθεση, για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica».

Όπως ανέφερε οι Βέλγοι δικαστές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν γνώριζε την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της και τo ότι ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ήταν μπλεγμένος σε έναν «τζόγο διαφθοράς», όπως τον χαρακτήρισε.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος σχολίασε επίσης, επικαλούμενος πηγές των Βρυξελλών, ότι ο Τζόρτζι συνεργάζεται με τη βελγική Δικαιοσύνη, δίνοντας ονόματα και στοιχεία, προκειμένου να πετύχει συμβιβασμό όσον αφορά στην ποινή του. Θα πρέπει, ωστόσο, προσέθεσε, να δείξει ακόμα μεγαλύτερη διάθεση να συνδράμει την έρευνα των βελγικών Αρχών.

Ο δημοσιογράφος της «Repubblica» αποκάλυψε επίσης ότι στις 8 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επιχείρηση της βελγικής αστυνομίας, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο χρηματισμού βρίσκονταν μαζί σε πάρτι, που διοργάνωσε ο πρέσβης του Κατάρ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φοσκίνι, το γεγονός αυτό δείχνει την «ασυδοσία» τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ