ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς για Food Pass: Σχεδιάζεται να ενταχθούν και οι λαϊκές αγορές

Γεωργαντάς για Food Pass: Σχεδιάζεται να ενταχθούν και οι λαϊκές αγορές
Οι δικαιούχοι του μέτρου είναι 3, 1 εκατομμύρια νοικοκυριά INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ (Φωτογραφία Αρχείου)

«Η ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο υπουργός επισήμανε ότι «δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου είναι 3, 1 εκατομμύρια νοικοκυριά ή 8,5 εκατομμύρια πρόσωπα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα χρήματα που θα καλύψουν το μέτρο αυτό, θα προέρχονται από την υπερφορολόγηση που γίνει στα κέρδη εταιρειών και όχι από τη φορολόγηση των πολιτών.

«Το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας:

«Μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ουσιαστικά χρειάζεται να ξοδέψει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα. Εκεί θα γίνεται το 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο».

Ερωτηθείς αν στην ψηφιακή κάρτα θα συμπεριληφθούν τα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι « θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και, υπάρχει ταμειακή αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν. Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ