ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα βλέπουν εκλογές ακόμα και καλοκαιριάτικα

ΣΥΡΙΖΑ: Τώρα βλέπουν εκλογές ακόμα και καλοκαιριάτικα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα, στις 9:30, στο «digital economy forum 2022», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Intercontinental υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Πληροφορικής Ελλάδας INTIME / Αρχείου

Το «θα έχετε πολλή... κοινοβουλευτική δουλειά» που «υποσχέθηκε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2023, το υποδέχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με την αίσθηση πως οι εκλογές όχι μόνο δεν θα γίνουν άμεσα, αλλά θα αργήσουν κιόλας!

Κι ενώ μέχρι και το Σάββατο δεν απόκλειαν ο πρωθυπουργός να στήσει κάλπες ακόμα κι εντός του Ιανουαρίου, τώρα δεν αποκλείουν αυτές να στηθούν ακόμα και καλοκαιριάτικα, εξαντλώντας σχεδόν τα συνταγματικά περιθώρια.

«Αν τις πραγματοποιούσε άμεσα, θα έδινε την εντύπωση πως θα είχε συρθεί σε εκλογές από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα σκάνδαλα. Τώρα δίνει χρόνο στον εαυτό του να ολοκληρώσει τα ντιλ του γύρω από τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης», σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου όπου, μάλιστα, ισχυρίζονται πως για να δικαιολογήσει, ανάμεσα σε άλλα, το ρεκόρ ακρίβειας στην Ελλάδα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2021, επτά μήνες δηλαδή πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε να πει ψέματα για το ποτέ ξεκίνησε ο πόλεμος, δηλώνοντας πως αυτό συνέβη «πριν 15 μήνες».

Όσον αφορά τη «σαφώς πολωτική του στάση» απέναντι στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την αποδίδουν στο CNN Greece στην επιχείρηση προσέλκυσης των ουκ ολίγων δεξιόστροφων ψηφοφόρων του τρίτου τη τάξει κόμματος από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει, στην ουσία, αποκλείσει κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους. Γι’ αυτό και θα επιχειρήσει να διασωθεί λεηλατώντας το ΠΑΣΟΚ, όπως λεηλάτησε το Ποτάμι το 2019. Οι καιροί, όμως, είναι διαφορετικοί αφού απόδειξε και το Σάββατο ότι δεν είναι ένας κεντρώος, φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, αλλά είναι το σκοτάδι, η συγκάλυψη κι ο ολοκληρωτισμός, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Στο μεταξύ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα, στις 9:30, στο «digital economy forum 2022», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Intercontinental υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Πριν την ομιλία, θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας, στις 8:30.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ