ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο digital economy forum: Η διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων έχει θορυβήσει τις Βρυξέλλες

Τσίπρας στο digital economy forum: Η διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων έχει θορυβήσει τις Βρυξέλλες
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως χρειαζόμαστε επειγόντως αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική ώστε να μην μείνει κανείς πίσω, αναφέροντας πως η αισχροκέρδεια είναι εγχώρια κι όχι εισαγόμενη Eurokinissi

«Ψηφιακή μετάβαση με δικαιοσύνη σημαίνει να μην μείνει πίσω κανείς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «digital economy forum 2022», το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως χρειαζόμαστε επειγόντως αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική ώστε να μην μείνει κανείς πίσω, αναφέροντας πως η αισχροκέρδεια είναι εγχώρια κι όχι εισαγόμενη.

«Γι’ αυτό κι εμείς μιλάμε ξεκάθαρα, πρώτα και κύρια, για ανακατεύθυνση των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του νέου ΕΣΠΑ όπου αποκλείονται οι μικρές επιχειρήσεις με μέχρι δέκα εργαζόμενους. Αυτό θα το αλλάξουμε», δεσμεύτηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας έμφαση στον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η διαφάνεια στην αξιοποίηση των δημόσιων πόρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια υγιή οικονομία, επιμένοντας πως τα 8,5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια αποτελούν ιστορικό αρνητικό ρεκόρ.

«Πληροφορούμαι ότι η διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ήδη θορυβήσει τις Βρυξέλλες. Τα υπερβάλλοντα κέρδη επτά οκτώ μεγάλων επιχειρήσεων ενέργειας κοστίζoυν σε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά. Το ίδιο και οι υψηλές τιμές ψηφιακών υπηρεσιών επικοινωνίας. Επιτέλους στην Ελλάδα οι αγορές πρέπει να λειτουργήσουν σε όφελος όλων», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως η ανάπτυξη πρέπει να είναι συμπεριληπτική και δίκαιη.

Ο ίδιος, μάλιστα, ανάφερε πως οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν οι εκλογές θα γίνουν άμεσα ή λίγο αργότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ