ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία σχεδίασε και θα παραδώσει το FlyOver της Θεσσαλονίκης

Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία σχεδίασε και θα παραδώσει το FlyOver της Θεσσαλονίκης
«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που θα παραδώσει το FlyOver» ανέφερε ο πρωθυπουργός ASSOCIATED PRESS

Την ισχυρή του πίστη ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι εκείνη που θα παραδώσει το «γιγαντιαίο» έργο του FlyOver, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια του λόγου του την Δευτέρα (19/12), εξέφρασε την πεποίθηση, ότι εφόσον επί κυβέρνησης της ΝΔ, σχεδιάστηκε το έργο, εκείνη θα είναι και αυτή που θα το παραδώσει όταν υλοποιηθεί, στο τέλος του 2026 όπως υπολογίζεται.

«Το έργο αυτό σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και πιστεύω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που θα το παραδώσει» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε επίσης ότι μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του, και για 26 χρόνια ο ανάδοχος θα αναλάβει τη συντήρηση του νέου δρόμου, o οποίος θα ανακουφίσει κυκλοφοριακά και θα κάνει πιο ασφαλή μια οδική αρτηρία που ήταν κορεσμένη σχεδόν από τη στιγμή που σχεδιάστηκε.

Ζήτησε δε από το σχήμα των ανάδοχων εταιρειών (ΑΒΑΞ-Μυτιληναίος) να παραδώσουν το FlyOver νωρίτερα από τον συμβατικό χρόνο παράδοσης, κάτι για το οποίο είπε ότι παρά τις τεχνικές προκλήσεις του έργου δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα το καταφέρουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ