ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανταλένα Καϊλή σε Corriere della Serra: «Δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από την ΕΕ»

Μανταλένα Καϊλή σε Corriere della Serra: «Δεν έχω πάρει ούτε ευρώ από την ΕΕ»
Η Μανταλένα Καϊλή έκανε λόγο για «εντυπώσεις» που δημιουργούν τα μέσα ενημέρωσης σε βάρος της οι οποίες δεν προκύπτουν από τη δικογραφία EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Τον ισχυρισμό πως δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από το Ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο, εξέφρασε η Μανταλένα Καϊλή, αδελφή της Εύας Καϊλή, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα, "Corriere della Sera".

Η ίδια πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις που να προκύπτουν από τη δικογραφία».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Corriere, η Μανταλένα Καϊλή υποστήριξε ότι πρόκειται για εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από τα μέσα ενημέρωσης, όσο και από τον κόσμο. Σε ερώτηση της εφημερίδας εάν έλαβε χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απάντησε ότι «δεν έλαβα ούτε ένα ευρώ».

Σύμφωνα δε, με την αδελφή της Εύας Καϊλή «πήραμε μέρος στην Τέταρτη Διάσκεψη για την Τεχνητή Νοημοσύνη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Unesco. Για την Εύα υπάρχουν έρευνες, θα γίνει δίκη και θα δούμε τι θα συμβεί».

Le Soir: Η Καϊλή ομολόγησε

Εντωμεταξύ, για «μερική» ομολογία της Εύας Καϊλή που παραμένει στη φυλακή για την υπόθεση του λεγόμενου Qatar Gate, κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα Le Soir, που σε σημερινό της δημοσίευμα (20/12) αναφέρει πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της Εύας Καïλή εντοπίστηκε από τις βελγικές αρχές με μια βαλίτσα που περιείχε 600.000 ευρώ σε μετρητά ενώ μετά από έφοδο στο σπίτι της, βρέθηκαν ακόμη 150.000 ευρώ.

«Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, παραδέχθηκε ότι έδωσε στον πατέρα της οδηγίες να κρύψει ένα μεγάλο μέρος των μετρητών που είχε στο σπίτι της», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα επικαλούμενη τα όσα αναφέρει ο ανακριτής στο ένταλμα σύλληψης.

Η κ. Καϊλή θα παραμείνει στις φυλακές του Άρεν του Βελγίου έως την Πέμπτη (22/12), οπότε θα εκδοθεί η απόφαση για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ