ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακωτή ανακοίνωση υποψηφίων - Τσίπρας με Τσακαλώτο μαζί σε παρουσίαση βιβλίου

Μέσα στις γιορτές αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων, ιδίως αυτών που είναι κοινό μυστικό πως θα είναι υποψήφιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS

Η προσχώρηση της Αγγελικής Αδαμοπούλου αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα της παρουσίασης των νέων προσώπων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί την προσεχή εβδομάδα και ύστερα από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα εγκρίνει μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές.

Το ότι οι κάλπες, πάντως, δεν αναμένεται να στηθούν άμεσα αποτρέπει μαζικές ανακοινώσεις, δίνοντας προτεραιότητα στην κλιμακωτή παρουσίαση των υποψηφίων.

Όπως κι αν έχει, μέσα στις γιορτές αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρώτων ονομάτων, ιδίως αυτών που είναι κοινό μυστικό πως θα είναι υποψήφιοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως οι Νικόλας Φαραντούρης, Βαγγέλης Αποστολάκης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη ή Όθων Ηλιόπουλος.

Την ίδια ώρα, στην εκτίμηση πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει την πίεση στον Νίκο Ανδρουλάκη ώστε να αποτρέψει συνεργασία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μαζί τους μοιράζονται πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

«Γνωρίζοντας ότι η αυτοδυναμία έχει χαθεί κι ότι όσο καθυστερεί τις εκλογές η ήττα του θα γίνεται όλο και πιο βέβαιη, επιχειρεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή», σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Γι’ αυτό και οι ίδιοι δεν θα μπουν στη διαδικασία αντιπαράθεσης με τη Χαριλάου Τρικούπη, δείχνοντας κατανόηση στην προσπάθεια του κ. Ανδρουλάκη να αποδεικνύει συνεχώς την αυτόνομη πορεία του κόμματός του και να περιχαρακώσει το χώρο του.

Θεωρούν, μάλιστα, πως προϊόντος του χρόνου κερδίζουν έδαφος στο ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές και τα στελέχη του που προκρίνουν μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, εντάσσουν και το «δεν θα συγκυβερνήσουμε με τους ωτακουστές μας» που εκστόμισε το Σάββατο στη Βουλή ο Χάρης Καστανίδης ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να αποκαλεί τον πρόεδρό του «σοσιαλκαμμένο», αλλά και τη χθεσινή (Τρίτη) κοινοβουλευτική ομιλία του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, εξάλλου, η σημερινή παρουσίαση του βιβλίου «Με την πλάτη στον τοίχο» (εκδόσεις «Θεμέλιο», στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, στις 19.30) το οποίο έχει επιμεληθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τον πρόλογο του οποίου έχει γράψει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι και θα παραστούν και θα μιλήσουν στην εκδήλωση.

Πρόκειται για μια συλλογική αποτίμηση της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, της χρονικής περιόδου 2015- 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης