ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Ο πορφυρογέννητος γόνος, μιλά για «Αριστερά του χαβιαριού»

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Ο πορφυρογέννητος γόνος, μιλά για «Αριστερά του χαβιαριού»
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε για έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί «Αριστεράς του χαβιαριού» κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε πως ο πρωθυπουργός, ως «πορφυρογέννητος γόνος», δεν νιώθει στο παραμικρό τα προβλήματα και τα αδιέξοδα των πολιτών και δεν έχει ιδέα πώς μπορεί να βγάζουν το μήνα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Θέλει, συνεπώς, θράσος να μιλά για Αριστερά του χαβιαριού. Αφού για 15 μήνες κάνει πλάτη στην αισχροκέρδεια και υλοποιεί τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές θυμήθηκε να δώσει κουπόνια 20 ευρώ για τρόφιμα. Την ίδια ώρα, δεν λέει κουβέντα για τις νέες ανατιμήσεις στην αγορά, για τις νέες αυξήσεις 29% που έρχονται τον Ιανουάριο στα τιμολόγια του ρεύματος», επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Παραλλήλως, καλούν τον κ. Μητσοτάκη, «αν έχει μετανιώσει και θέλει πραγματικά να στηρίξει ουσιαστικώς αδύναμους και μεσαία τάξη και να μειώσει τις τιμές στην αγορά», να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την έκτακτη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Αν την απορρίψει, απλώς επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά ότι η λεηλασία έχει την υπογραφή του και πως θεωρεί τους πολίτες κορόιδα», συμπληρώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ