ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η μπίλια που έκατσε στον «εξοστρακισμό» Βαρουφάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η μπίλια που έκατσε στον «εξοστρακισμό» Βαρουφάκη
Αγγελική Αδαμοπούλου και Φωτεινή Μπακαδήμα δεν θα είναι οι μοναδικές ή μοναδικοί από τη ριζοσπαστική Αριστερά που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Twitter/Alexis Tsipras

Ηχηρή απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στρέψει το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προς το Κέντρο, θεωρούν στην Κουμουνδούρου τις πρόσφατες προσχωρήσεις στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα των Αγγελικής Αδαμοπούλου και Φωτεινής Μπακαδήμα.

Όπως λένε, άλλωστε, οι ίδιες πηγές οι δύο πρώην βουλεύτριες του ΜέΡΑ 25 δεν θα είναι οι μοναδικές ή μοναδικοί από τη ριζοσπαστική Αριστερά που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι πρότινος η στρατηγική της απέναντι στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν οι χαμηλοί τόνοι προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικής τους συνεργασίας την επομένη των εκλογών, μολονότι μια καλή επίδοση του ΜέΡΑ 25 θα αφαιρούσε ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ.

Η μπίλια, ωστόσο, έχει καθίσει στον εξοστρακισμό του μικρότερου κόμματος της κοινοβουλευτικής Αριστεράς από τη Βουλή, ιδίως από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ έχει έρθει πιο κοντά μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το «σοσιαλκαμμένος» που εκστόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο ίδιο πλαίσιο της επιστροφής στις ρίζες εντάσσεται και η παρουσία Τσίπρα στην παρουσίαση, χθες Τετάρτη, συλλογικού έργου για τη διαπραγμάτευση του 2015- 2019 που έχει επιμεληθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η σχέση των δύο ανδρών, όπως λένε άνθρωποι που τους γνωρίζουν πολύ καλά, έχει ζεσταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας πάντως πως δεν ήταν ποτέ ψυχρές και πως η εκτίμηση είναι διαχρονικώς αμοιβαία.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στα εξοπλιστικά, αφήνοντας υπονοούμενα πως η στάση του κόμματός του να καταψηφίσει εκ νέου τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό θα δικαιωθεί στο άμεσο ή απώτερο μέλλον.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για έμμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας, όπως την επιθυμεί η Άγκυρα, με τη μεταφορά τεθωρακισμένων ή ακόμα και των S- 300 στο ουκρανικό μέτωπο.

Γι’ αυτό κι αγανακτούν με την «πατριδοκαπηλία» Μητσοτάκη όπου σταθεί κι όπου βρεθεί την ίδια στιγμή που «θέτει σε διακινδύνευση τα εθνικά μας συμφέροντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ