ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Market Pass - Οικονόμου για το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ: Πολύς στη θεωρία, ελάχιστος στην πράξη

Market Pass - Οικονόμου για το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ: Πολύς στη θεωρία, ελάχιστος στην πράξη
Η «διαρροή» της Κουμουνδούρου ήταν πως οι βουλευτές θα στήριζαν τη ρύθμιση που αφορά στην κρατική επιδότηση κατά 10% των αγορών από καταστήματα τροφίμων για ένα εξάμηνο. INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης (21/12) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «παλινωδίες» της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το «παρών» που ψήφισε στη Βουλή για το Market Pass.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, υστερα από νέες παλινωδίες κατεληξε να ψηφίσει «παρών» στο μέτρο της Κάρτας Αγορών. Επέλεξε έτσι, για πολλοστή φορά να παραμείνει απών από τις αγωνίες, τις ανάγκες και τα προβλήματα της καθημερινότητας της κοινωνίας. Αποτελεί, κατά πάγια πια τακτική του, θλιβερή εξαίρεση από όλα τα σημαντικά και τα χρήσιμα για την Πατρίδα και τους ανθρώπους της. Πολύς στη θεωρία, ελάχιστος στην πράξη: αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στροφή στη στάση του έκανε την Τετάρτη ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για το market pass αποφασίζοντας τελικά να δηλώσει «παρών».

Η «διαρροή» της Κουμουνδούρου ήταν πως οι βουλευτές θα στήριζαν τη ρύθμιση που αφορά στην κρατική επιδότηση κατά 10% των αγορών από καταστήματα τροφίμων για ένα εξάμηνο.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση βαπτίζει την έκτακτη εισφορά “δαπάνη”, η οποία εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος. Κατά συνέπεια, σημειώνουν θα επιστραφεί στα διυλιστήρια ενα μεγάλο μέρος του ποσού, κατι το οποίο δεν τους επιτρέπει να πουν το “ναι”».

«Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ακόμη και αυτή η υποτυπώδης φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων θα γίνει με το χαμηλότερο προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντελεστή και θα καταγραφεί όχι ως φόρος αλλά ως δαπάνη. Όπως οι δωρεές φιλανθρωπίας που κάνουν πολλοί πλούσιοι όχι από αγάπη προς τον άνθρωπο αλλά από ανάγκη να παρουσιάσουν μεγαλύτερες δαπάνες ώστε να εκπέσει η φορολογία», ανέφερε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλειδη Τσακαλώτου ο Αλέξης Τσίπρας.

Η τροπολογία αναμένεται να υπερψηφιστεί από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα ψηφίσουν «παρών», ενώ το ΜέΡΑ25 καταψηφίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ