Τουρκία: Νέα υπερπτήση μη επανδρωμένου UAV πάνω από τη νήσο Γλάρο
Υπερπτήση πάνω από τη Νήσο Γλάρου πραγματοποίησε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο UAV σήμερα Πέμπτη (22/12). Συγκεκριμένα, η υπερπτήση πραγματοποιήθηκε στις 15:02 στα 19.000 πόδια.
Έτσι, την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να κάνει το άσπρο - μαύρο γύρω από τις προκλήσεις και τους ρόλος του «θύματος» και του «θύτη» στο Αιγαίο, το τουρκικό drone εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από τη νήσο Γλάρος.
Ο Γλάρος είναι βραχονησίδα της Λέρου στα Δωδεκάνησα, η οποία βρίσκεται δυτικά της Λέρου, δυτικά της Καλύμνου και ανατολικά της Αμοργού, ανάμεσα στις νησίδες Κίναρος (ανατολικά) και Λέβιθα (δυτικά).
Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες τουρκικές πιέσεις στη Σουηδία να εκδώσει ύποπτους για τρομοκρατία
Στο κόκκινο η ένταση: «Εφιάλτες» στην Τουρκία προκαλούν τα ελληνικά Rafale
Mπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο από μαχητικά και μη επανδρωμένα UAV
ΦΟΒΟΙ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: CNNi: Με το δάκτυλο στην σκανδάλη ο Τραμπ - Eξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν
19:04
ΗΠΑ: Διαδηλώσεις σε όλη την χώρα ενάντια στην δολοφονία της Ρενέ Γκούντ από πράκτορα της ICE
18:52
ΚΥΣΕΑ: Έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών - Ποιοι προάγονται και ποιοι παραμένουν
18:40
Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός με 94-86
18:27